Nubia brengt Z20-smartphone uit met twee schermen

Alieke van Sommeren
0

De Chinese smartphonemaker Nubia heeft de Nubia Z20 uitgebracht. Deze telefoon heeft zowel een scherm aan de voorkant als aan de achterkant.

Het scherm aan de voorkant is een 6,42″-oledscherm van 2340 bij 1080 pixels en gebogen randen. Op de achterkant zit een 5,1″-oledscherm met een resolutie van 1520 bij 720 pixels.

Op de achterkant zitten de drie camera’s die ook gebruikt moeten worden voor selfies, want er zit geen camera op de voorkant van de Z20. Het tweede scherm fungeert daarbij als zoeker.

Nubia Z20

Video’s worden vastgelegd in 8K met maximaal 15 fps. Verder heeft de Nubia Z20 optische beeldstabilisatie, een 16MP-camera met groothoeklens en een camera van 8 MP met een drievoudige zoom.

De drijvende kracht achter de smartphone is een Snapdragon 855 Plus. Het toestel is geschikt voor dualsim, bevat standaard 8 GB RAM en 128 GB aan opslag. De Z20 kost 550 euro.

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er