Nokia sluit kaartdeal met Oracle

Redactie
0

Nokia heeft er met Oracle nog een grote klant bij voor zijn kaartdienst. Het Amerikaanse Oracle wil de kaarten van het Finse Nokia beschikbaar maken voor zijn gebruikers. Een woordvoerder van Nokia bevestigde de deal aan Wall Street Journal. Nokia, ooit marktleider onder de telefoonfabrikanten, heeft het afgelopen jaar veel tijd en geld gestoken in de opbouw van een geavanceerde kaartdienst. Nokia nam vijf jaar geleden voor ruim 8 miljard dollar (destijds 5,7 miljard euro) bijvoorbeeld kaartaanbieder Navteq over.

Inmiddels is Nokia op het gebied van mobieltjes en smartphones ingehaald door rivalen als Samsung en Apple. CEO Stephen Elop wil echter de grootste aanbieder van geodiensten worden. Nokia levert als onderdeel van de samenwerking met Microsoft (Elops voormalige werkgever) de kaarten op apparaten met het besturingssysteem Windows Phone. Eind oktober moeten met Windows Phone 8 nieuwe functies worden ingevoerd, bijvoorbeeld de weergave van details als de gebruiker de camera op een rij huizen richt. Nokia sloot onlangs ook een deal met onder meer Amazon.

Google is met zijn uitgebreide kaartdienst de grootste concurrent. Smartphone-rivaal Apple kende met de introductie van een eigen kaartdienst onlangs juist een valse start. Nokia’s kaarten kunnen op iPhones en iPads overigens nog alleen via de webbrowser worden gebruikt. Een andere belangrijke aanbieder van digitale kaarten is het niet-commerciële vrijwillige project OpenStreetMap (OSM).

Deel dit artikel

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er