Nokia sluit kaartdeal met Oracle

Redactie
0

Nokia heeft er met Oracle nog een grote klant bij voor zijn kaartdienst. Het Amerikaanse Oracle wil de kaarten van het Finse Nokia beschikbaar maken voor zijn gebruikers. Een woordvoerder van Nokia bevestigde de deal aan Wall Street Journal. Nokia, ooit marktleider onder de telefoonfabrikanten, heeft het afgelopen jaar veel tijd en geld gestoken in de opbouw van een geavanceerde kaartdienst. Nokia nam vijf jaar geleden voor ruim 8 miljard dollar (destijds 5,7 miljard euro) bijvoorbeeld kaartaanbieder Navteq over.

Inmiddels is Nokia op het gebied van mobieltjes en smartphones ingehaald door rivalen als Samsung en Apple. CEO Stephen Elop wil echter de grootste aanbieder van geodiensten worden. Nokia levert als onderdeel van de samenwerking met Microsoft (Elops voormalige werkgever) de kaarten op apparaten met het besturingssysteem Windows Phone. Eind oktober moeten met Windows Phone 8 nieuwe functies worden ingevoerd, bijvoorbeeld de weergave van details als de gebruiker de camera op een rij huizen richt. Nokia sloot onlangs ook een deal met onder meer Amazon.

Google is met zijn uitgebreide kaartdienst de grootste concurrent. Smartphone-rivaal Apple kende met de introductie van een eigen kaartdienst onlangs juist een valse start. Nokia’s kaarten kunnen op iPhones en iPads overigens nog alleen via de webbrowser worden gebruikt. Een andere belangrijke aanbieder van digitale kaarten is het niet-commerciële vrijwillige project OpenStreetMap (OSM).

Deel dit artikel

Lees ook

AVM toont nieuwe FRITZ!-producten op het MWC in Barcelona

Op het MWC in Barcelona toont AVM nieuwe FRITZ!-producten voor thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel.

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er