Nieuwe Xbox One S: compact, met 4K en HDR

Noud van Kruysbergen
0

xbox_one_s

Microsoft heeft op de gaming-beurs E3 onlangs een nieuwe variant van de XBox One voorgesteld. De XBox One S is veertig procent kleiner dan de Xbox One en biedt nieuwe functies.

Het apparaat speelt nu ook Ultra HD-films (UHD/4K) van 3840 × 2160 pixels af en heeft een echte High Dynamic Range (HDR) voor het weergeven van beelden met een hoog contrast. Ook moet het mogelijk zijn om te gamen in HDR.

De One S heeft een chique witte behuizing. Microsoft heeft ook de controller een make-over gegeven, zodat die ook qua kleurstelling bij de console past. Met een losse voet kun je de XBox One S verticaal neerzetten. De meegeleverde harde schijf heeft een capaciteit tot 2 TB. De huidige Xbox-One-varianten moesten het doen met 500 GB of 1 TB. De voeding is in de XBox One S ingebouwd.

De vernieuwingen verraden dat de One S een nieuwe System-on-Chip (SoC) heeft gekregen in vergelijking met de bestaande modellen. Volgens Microsoft betekent het feit dat de nieuwe chip iets sneller is dan de oude niet dat games op de nieuwe Xbox merkbaar beter zullen draaien.

De Xbox One S moet vanaf eind augustus voor 299 euro (500 GB) en 349 euro (1 TB) te koop zijn.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er