Nieuwe versie Nextcloud 16 verschenen

Daniel Dupré
0

Er is een nieuwe versie van de cloud-samenwerkingssoftware Nextcloud verschenen. Deze versie 16 moet belangrijke verbeteringen bevatten met betrekking tot de veiligheid en de samenwerking in teams efficiënter maken. De oudere propriëtaire bestandsservers zijn vervangen door zogenaamde Access Control Lists.

De producent heeft ook het rechtenmanagement aangepakt in de nieuwe versie 16. Het geheel integreert in bestaande infrastructuren en workflows. Volgens de makers zou deze integratie zou dure migraties en omscholing van medewerkers overbodig moeten maken.

Een nieuwe authenticatiefunctie moet verdachte aanmeldpogingen kunnen herkennen. De functie werkt op basis van een neuraal netwerk dat zich traint via regelmatige aanmeldingen op het systeem. Beheerders en gebruikers kunnen dubieuze sessies beëindigen of het wachtwoord wijzigen.

Een andere vernieuwing zijn projecten waarmee gebruikers hun werk kunnen organiseren door verschillende bronnen in een project te combineren, bijvoorbeeld chats, agenda’s, aankomende taken en bestanden. De projecten kun je volledig of gedeeltelijk met collega’s delen.

Daarnaast is er een major release van Nextcloud Talk 6.0, die ook een verbeterde bediening en nieuwe veiligheidsfuncties moet gaan hebben.

 

Meer achtergronden en nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er