Nieuwe Tesla-fabriek voor Cybertruck

Daniel Dupré
0

Tesla is van plan in de VS een nieuwe fabriek te bouwen voor de productie zijn elektrische pick-up, die eind 2021 moet verschijnen.

De productie van de Tesla Cybertruck zal ergens in het midden van de VS plaatsvinden. Momenteel zou het bedrijf op zoek zijn naar een geschikte locatie, twitterde bedrijfsleider Elon Musk. De fabriek zal ook de nieuwe Model Y compacte SUV bestemd voor de Amerikaanse oostkust bouwen. Met de Cybertruck-pick-up wil Tesla het meest lucratieve segment van de Amerikaanse automarkt betreden.

Tesla Cybertruck

De elektrisch aangedreven Tesla Cybertruck moet vanaf 2021 op de markt verschijnen. (Bron: Tesla)

Bij de keuze van de locatie zal Tesla naast de logistieke kosten en de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten, ook plaatselijke subsidiemogelijkheden laten meewegen, vertelde Musk aan The Wall Street Journal.

De fabrikant van elektrische auto’s heeft ook al aangekondigd een Gigafactory in de staat New York zullen bouwen. De belangrijkste Amerikaanse fabriek in Fremont, Californië, zit al aan de grenzen van haar capaciteit. Volgend jaar moet een Gigafactory bij Berlijn de Model Y gaan produceren voor de Europese markt.

 

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er