Nieuwe soundbars van Denon

Daniel Dupré
0
Denon_DHT_S516H_wall

(Bron: Denon)

Denon heeft twee nieuwe soundbars aangekondigd: de DHT-S516H en de DHT-S716H. De nieuwe soundbars zijn voorzien van 4K HDMI-ingangen met ARC-ondersteuning zodat het volume via de afstandsbediening van de tv kan worden aangepast.

De nieuwste soundbars borduren voort op de eigenschappen van de HEOS Bar en de HEOS HomeCinema HS2 soundbars en Denon heeft ze voorzien van een aantal verbeteringen op het gebied van geluidskwaliteit en connectiviteit. Beide soundbars zijn voorzien van klasse D-versterkers, verdeeld over een aantal drivers die voor een betere thuisbioscoopervaring moeten zorgen. Bovendien ondersteunen beide soundbars de nieuwste versie HEOS multiroom muziekstreaming en spraakbesturing. Daar is wel Amazon Echo of Google Home speaker voor vereist.Denon_DHT-S716S_Soundbar

De nieuwe Denon DHT-S716S soundbar… (Bron: Denon)

De DHT-S716H kan worden gekoppeld aan de apart verkrijgbare Denon DSW-1H subwoofer voor betere bas in grote ruimten. De kleinere DHT-S516H wordt geleverd als set met een speciale draadloze subwoofer voor een gebalanceerd Denon-geluid. Dankzij de aansluitmogelijkheden voor DSD (2,8, 5,6 MHz), FLAC, WAV, ALAC (192/24), MP3, WMA en AAC (USB/Netwerk) ondersteunen beide soundbars hi-res content.

Denon_DHT-S516H_Soundbar

…en zijn kleinere broertje, de Denon DHT-S516H (Bron: Denon)

De soundbars ondersteunen HEOS multiroom, waarmee je met in combinatie met andere HEOS multiroom AV-receivers, soundbars en speakers dezelfde muziek kunt luisteren, of naar aparte nummers als je dat wilt. HEOS multiroom ondersteunt onder andere de streamingdiensten Amazon Music, de gratis en premium versie van Spotify, Deezer, TIDAL, TuneIn Internet Radio en meer. Ook kunnen er HEOS speakers worden aangesloten op de DHT-S716H, waaronder HEOS 1, HEOS 3, HEOS 5 en HEOS 7 als achterkanalen voor een surroundgeluid in een 5.1-opstelling.

Denon_DSW-1H_Subwoofer

Voor extra bas kun je de Denon DHT-S716H nog voorzien van de DSW-1H subwoofer. (Bron: Denon)

De DHT-S516H heeft een adviesprijs van €699 en de DHT-S716H moet €899 gaan kosten. De aparte subwoofer DSW-1H zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €699.

 

 

Meer nieuws over slimme apparaten vind je in c't magazine jul/2021

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe beleidsregel ACM maakt vrije modemkeuze mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een nieuwe beleidsregel opgesteld die bepaalt dat consumenten en bedrijven in Nederland vanaf februari 202...

Microsoft account wel of niet? – c’t magazine 8-9/2021 staat voor je klaar

Lees c't magazine 8-9/2021, met o.a. Microsoft-accounts, eerste hulp bij internet-uitval en een Pi als back-upserver. Bestel nu met gratis verzending.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er