Nieuwe smartphone BlackBerry KEY2 LE Atomic verkrijgbaar

Daniel Dupré
0

TCL Communication, het bedrijf acher smartphonefabrikant BlackBerry, heeft aangekondigd dat de BlackBerry KEY2 LE Atomic binnenkort verkrijgbaar is. Eerder berichtten we al in c’t 11/2018 over de BlackBerry Key2. De KEY2 LE Atomic is een toevoeging in de lijn van KEY2 LE-middensegment toestellen, die dezelfde look en feel hebben als de KEY2. Ook in dit geval begaat BlackBerry zijn eigen pad dat afwijkt van de trends die de overige smartphonefabrikanten volgen en voegt een fysiek toetsenbord aan zijn toestel toe.

BlackBerry KEY2 LE Atomic vooraanzicht

BlackBerry Key2 LE Atomic met fysiek toetsenbord

 

Het scherm heeft een relatief dunne rand en ook de nieuwe Speed Key is aanwezig voor op maat gemaakte snelkoppelingen. Het toestel draait op Android. Het frame is gemaakt van licht polycarbonaat en de achterkant is ontworpen om zacht aam te voelen en meer grip te geven. Dat moet voorkomen dat je het toestel laat vallen. De KEY2 LE heeft een Full-HD, 2.5D-display. De afmetingen zijn vergelijkbaar met zijn voorgangers, maar het is zowel lichter als dunner. De toetsen van de KEY2 LE zijn bijna 10 procent groter dan die van de BlackBerry KEYone. Het fysieke toetsenbord bevat de Speed Key, die snel toegang geeft tot een aantal functies op het toestel, zonder terug te moeten keren naar het startscherm. Dankzij de combinatie van de Speed Key en aanpasbare snelkoppelingen kun je snel contacten en apps openen die je veel gebruikt.

De KEY2 LE heeft twee camer’a aan de achterzijde (13MP + 5MP) en een 8MP-camera aan de voorkant. Het toestel introduceert nieuwe opnamemodi zoals Wide Selfie (selfiepanorama) en Face Beauty. De Google Lens-camera geeft informatie over bezienswaardigheden, gebouwen, boeken, enz. door de camera op een bepaald object te richten.

Verbeterde privacy

BlackBerry legt bij zijn smartphones de nadruk op het verhogen van de privacy met functies zoals Locker. Daarmee bepaal je welke gegevens in de cloud worden gedeeld. Locker biedt een persoonlijke ruimte op het toestel waar je apps kunt opslaan die je privé wilt houden. Dar kun je ook privédocumenten en -foto’s in bewaren. Daarnaast zit er Firefox Focus op, een browser van Mozilla waarmee je trackers kunt vermijden en je browsersessie automatisch kunt verwijderen wanneer je de app sluit. De KEY2 LE bevat ook de toepassing DTEK by BlackBerry. Deze biedt scanfuncties voor proactieve beveiligingscontroles waarmee potentiële beveiligingsrisico’s, zoals ongewenste gegevenstoegang door een gedownloade app, makkelijker te identificeren en te beperken moeten zijn. Daarnaast belooft BlackBerry het toestel snel van de maandelijkse beveiligingsupdates van Google te voorzien.

De BlackBerry KEY2 LE heeft 4GB geheugen en is beschikbaar in 32GB en 64GB. Op beide varianten kun je de opslag uitbreiden met een MicroSD-kaart. De BlackBerry Key2 LE Atomic kan vanaf 6 december 2018 worden besteld in de BlackBerry store voor prijzen vanaf €429.

Onze uitgebreide review van de BlackBerry Key2 met fysiek toetsenbord lees je op pagina 29 van c't nov/2018

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Office-apps voor Android

Om op je smartphone documenten uit e-mails of de cloud te kunnen lezen en bewerken heb je een goede office-app nodig. Sommige zijn ook nog eens gratis...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er