Nieuwe Nexus 7 vanaf 7 september verkrijgbaar

Redactie
0

Asus en Google hebben bekend gemaakt dat de nieuwe Nexus 7 vanaf morgen (7 september) verkrijgbaar is in de Benelux. De 7-inch Android-tablet is de opvolger van het gelijknamige model dat vorig jaar uitkwam en heeft ondermeer een ingebouwde draadloze oplaadmogelijkheid (Qi).

Het oplossend vermogen van het 7-inch Full HD-scherm bedraagt 323 pixels per inch. Daarnaast verbetert Asus met de zogenaamde TruVivid-technologie de kleuren en de helderheid. Foto’s zien er hierdoor haarscherp uit. Bovendien zorgt het IPS-display voor een kijkhoek van 178 graden.

Binnenin werkt een Qualcomm Snapdragon S4 Pro quadcore met 2 GB RAM. Als accuduur geeft maker Asus 10 uur op, maar wij maten in onze wifi-test liefst 13 uur. De camera’s aan de voor- en achterkant hebben een resolutie van respectievelijk 1024 x 768 en 2592 x 1944.

De Nexus 7 is de eerste tablet die draait op Android 4.3. De belangrijkste vernieuwing van deze versie zijn de beperkingsprofielen, waarmee je als ouder de toegang tot bepaalde content voor je kinderen kunt blokkeren. Standaard zijn al enkele apps van Google geïnstalleerd, waaronder Chrome, Maps, YouTube, Hangouts en Google Now.

De tablet moet onder meer verkrijgbaar zijn bij BCC, Bol.com, Wehkamp, Paradigit, Mediamarkt en Saturn. De adviesprijs bedraagt 269 euro.

Meer over de nieuwe Nexus 7 en Android 4.3 kun je lezen in de huidige c’t op pagina 9.

Specificaties

  • Android 4.3 Jelly Bean
  • 7-inch 1920 x 1200 Full HD multi-touch scherm (323ppi)
  • Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor
  • 32 GB opslag vrij voor gebruiker
  • dual-band wifi en optionele 4G LTE
  • 114 x 200 x 8,65 mm
  • 290 g (wifi) / 299 g (LTE)

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er