Nieuwe LG UltraGear monitors met lage responstijd

Daniel Dupré
0

LG gaming schermen

LG heeft aangekondigd om op de E3, de gamingbeurs die van 11 tot 13 juni plaatsvind in Los Angeles, een nieuw scherm speciaal voor gamers te presenteren: de LG UltraGear Nano IPS G-SYNC gaming monitor. Volgens eigen zeggen van LG is de UltraGear de eerste IPS-monitor met een reactietijd van 1 milliseconde. De IPS-technologie zou bovendien volle kleuren weergeven en een refreshrate van 144 Hz bieden, die nog tot 175 Hz kan worden verhoogd.

Het scherm zal in twee versies verschijnen: een 38-inch-model, de 38GL950G met een resolutie van 3840 × 1600 pixels en de 27GL850, een 27-inch-variant met een resolutie van 2560 × 1440 pixels. Het 38”-model heeft een 21:9 beeldverhouding, een gebogen scherm en heeft een zeer smalle rand. Aan de achterkant van het scherm heeft LG de zogenaamde Sphere Lighting 2.0 geplaatst. Deze RGB-verlichting past de kleuren van de verlichting aan op wat er op het scherm gebeurt, om zo de sfeer tijdens het gamen te vergroten.

De 27”-versie van het scherm is compatibel met Nvidia G-Sync en ondersteunt HDR10. Zijn grote broer ondersteunt zowel Nvidia G-Sync als Vesa DisplayHDR 400. De monitoren moeten met technieken zoals de Dynamic Action sync-modus, Black Stabilizer en Crosshair zorgen voor vloeiende bewegingen zonder vertraging of haperingen voor een hogere nauwkeurigheid tijdens het gamen.

LG specificaties

LG zal beide modellen in juli in de Verenigde Staten gaan uitrollen. Het 28”-scherm zal in augustus in gelimiteerde oplage in de Benelux verschijnen. De 38”-versie zal later dit jaar beschikbaar zijn. LG heeft nog geen prijzen genoemd.

 

Meer nieuws over monitoren lees je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze Odido aanbieding ontvang je tot tien maanden lang dikke korting

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er