Nieuwe iMacs vanaf 30 november verkrijgbaar

Redactie
0

Apple heeft aangekondigd dat de nieuwe iMacs vanaf 30 november verkrijgbaar zijn. Ze komen er in 21,5- of 27-inch-uitvoering en hebben ten opzichte van de oudere modellen een snellere cpu en een opslagtechnologie die bekend staat als Fusion Drive. Dat is een combinatie van 128 GB flashgeheugen en een standaard harde schijf (1 of 3 TB), waarbij met name de snelheid van flashgeheugen en de capaciteit van een harde schijf mogelijk wordt Vaak gebruikte bestanden worden automatisch naar de snellere SSD verplaatst. Voor Mac OS X Mountain Lion zien beide schijven eruit als één groot volume en als gebruiker hoef je niets te configureren. Daarnaast moet het scherm van de nieuwe iMacs minder spiegelen, Apple spreekt van maar liefst 75%.

De iMac is zowel van binnen als van buiten compleet vernieuwd. De behuizing van aluminium en glas is aan de randen 5 mm dik. Binnenin zit 8 GB RAM met 1600 MHz, een harde schijf van 1 TB, een Nvidia GeForce-gpu en een quadcore Intel Core i5. Deze laatste kan ook worden vervangen door een Core i7.

De adviesprijs van de 21,5-inch-uitvoering met Intel Core i5 (2,7 GHz) en een Nvidia GeForce GT 640M bedraagt 1379 euro (incl. BTW). Voor het model met een 2,9 GHz Intel Core i5 en Nvidia GeForce GT 650M moet je 1579 euro over hebben. De 27-inch iMac met een 2,9- Hz Intel Core i5 en Nvidia GeForce GTX 660M is inclusief BTW verkrijgbaar voor 1899 euro. Het model met een 3,2 GHz Core i5 en  Nvidia GeForce GTX 675MX gaat 2079 euro kosten.

De 21,5-inch iMac zal verkrijgbaar zijn bij de Apple Online Store, de Apple Retail Store en erkende resellers van Apple. De 27-inch iMac kan bij de Apple Online Store worden besteld en is een maand later (in december) leverbaar.

Deel dit artikel

Lees ook

Kies ook voor c’t magazine

Jezelf verdiepen in de laatste IT-ontwikkelingen? Met onafhankelijke en betrouwbare informatie? Kies ook voor c’t magazine

Ziggo inflatiecorrectie 2023: dit kun je verwachten als abonnee van Ziggo

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 komt steeds dichterbij. Over iets meer dan een maand gaan de prijzen van de internetpakk...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er