Nieuwe FRITZ!Box-modellen gepresenteerd op ANGA COM 2023

Elwin Hodžić
0

AVM presenteert op ANGA COM 2023 diverse nieuwe FRITZ!Box-modellen met Wi-Fi 7, Zigbee en veelzijdige functies.

Nieuwe FRITZ!Box-producten gepresenteerd op ANGA COM 2023

FRITZ!Box 6670 Cable

De FRITZ!Box 6670 Cable is een all-in-one router die hoge snelheden op kabelverbindingen ondersteunt en de nieuwe draadloze standaard Wi-Fi 7 naar dit type routers brengt. Naast wifi biedt de router ook snelle gegevensdistributie in het thuisnetwerk via LAN-poorten. Daarnaast heeft hij nieuwe Mesh wifi-functies, een telefoonsysteem en DECT-basisstation voor Smart Home toepassingen, en ondersteunt de Zigbee Smart Home-standaard. Met de ingebouwde tv-tuner kunnen televisiesignalen gestreamd worden via wifi.

FRITZ!Box 5690 Pro

De nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro biedt goede prestaties voor zowel glasvezel- als DSL-verbindingen. Zo ondersteunt deze nieuwe FRITZ!Box zowel de Wi-Fi 6 als Wi-Fi 7 standaard en is uitgerust met tri-band Mesh, inclusief de nieuwe 6 GHz frequentieband. Met ondersteuning voor DECT ULE en Zigbee, is deze router geschikt voor het Smart Home en kan hij worden geïntegreerd met Matter.

FRITZ!Box 5690 XGS

De FRITZ!Box 5690 XGS behaalt snelheden tot 10 gigabit/s over glasvezelnetwerken met de XGS-PON-standaard. Met Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit WAN/LAN-poort en uitgebreide telefonie-, Smart Home- en netwerkfuncties, is deze router geschikt voor diverse digitale toepassingen thuis. Hij ondersteunt zowel DECT ULE als Zigbee, en is compatibel met Matter.

FRITZ!Smart Gateway

AVM heeft de draadloze Zigbee-technologie toegevoegd aan het FRITZ! Smart Home. Naast DECT ULE kunnen nu ook apparaten met Zigbee rechtstreeks verbonden worden met de FRITZ!Box. De FRITZ!Box 5690 Pro, FRITZ!Box 5690 XGS, FRITZ!Box 6670 Cable en FRITZ!Smart Gateway ondersteunen zowel Zigbee als DECT. De plug-in gateway combineert beide standaarden in één apparaat en breidt het FRITZ! Smart Home uit met nieuwe toepassingen. Bestaande FRITZ!Box-modellen kunnen ook geschikt worden gemaakt voor Zigbee.

Prijzen van de nieuwe Fritz!Box modellen

De marktintroductie van deze nieuwe producten  van Fritz!Box staat gepland voor later dit jaar. Dit is ook het moment wanneer de prijzen bekend gemaakt zullen worden.


Altijd op de hoogte blijven van nieuwe Fritz!Box producten? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

AVMFritzbox

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er