Nieuwe Dell & Alienware laptops aangekondigd

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

  Dell & Alienware kondigen vijf nieuwe gaming-laptops aan. De nieuwe laptops zijn op allerlei gebieden geüpdatet: van vorm tot materialen en van prestaties tot ontwerp. Ook ontvangt de Alienware Command Center software een update.


  Ontvang gratis meer informatie, tips en nieuwtjes over laptops en meer door je in te schrijven voor de nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Alienware M18 & M16

  De M18 is de krachtigste laptop van Alienware. Bij deze laptop kun je kiezen uit de nieuwste cpu- & gpu-technologie. Dit omvat tot de 13e generatie Intel Core i9-13980HX-processors en de volledige serie next-gen NVIDIA GeForce RTX-laptop-GPU’s, plus next-gen AMD Ryzen-processors en Radeon Graphics for mobile.

  Ook brengt de Alienware M18 een aantal thermische verbeteringen met zich mee:

  • Element 31 thermisch interfacemateriaal wordt nu gebruikt op zowel de cpu als de gpu.
  • Vapor chamber bedekt de cpu & gpu, waardoor de thermische capaciteit met 35% wordt vergroot.
  • Zeven heat pipes (in plaats van vier op de M17) om thermische energie te verplaatsen naar grotere koperen vinnen (wat neerkomt op een oppervlaktetoename van >114%).
  • Quad ventilatoren met ultradunne ventilatorbladen die de luchtstroom verhogen met 25%.

  Voor gamers die op zoek zijn naar een compactere laptop, biedt de Alienware M16 veel van dezelfde technologieën, ergonomie & ontwerpkwaliteiten als de M18.

  Alienware X16

  De nieuwe Alienware X16 is de eerste 16-inch gaming-laptop die de fabrikant uitbrengt sinds 2004. De nieuwe X16 belooft meer prestaties, een groter 16:10-scherm en een verbeterd ontwerp met zes luidsprekers. De nieuwe X16 overtreft de huidige X17 in bijna alle opzichten en doet dat in een slanker en robuuster, volledig metalen chassis.

  Alienware-X16

  Dell G-Series

  De nieuwe G15- en G16-gaminglaptops van Dell zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren en beide modellen zijn voorzien van de G-mode key. Dit is een exclusieve macrotoets voor gaming-functies, verder zijn er speciale toetsen om het geluid te regelen voor een betere game-ervaring. De G15 biedt one-zone en four-zone RGB-toetsenbordopties met numpad, terwijl de G16 one-zone RGB- en Cherry MX-toetsenbordopties biedt.

  Beide modellen zullen verkrijgbaar zijn met de nieuwste Intel-, AMD- en NVIDIA-technologie. En voor het eerst heeft de G-serie de door Alienware geïnspireerde Vapor Chamber Cooling en Element 31 thermische interface.

  Beide apparaten zijn overigens ook uitgerust met het onlangs verbeterde Alienware Command Center voor de ultieme in-player customization.

  Dell-G-series

  Alienware Command Center

  Samen met al deze nieuwe Alienware- en G-Series gaming-laptops wordt ook het opnieuw ontworpen Alienware Command Center (AWCC) gelanceerd. Dit dashboard creëert één gecentraliseerde locatie waar je snel toegang hebt tot instellingen zoals gamespecifieke profielen en thema’s, verlichting, macro’s, audio en overklokken.

  De opnieuw ontworpen AWCC heeft software-updates en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Ook heeft het een compleet nieuwe architectuur met een nieuw, intuïtief en dynamisch gebruikersontwerp.

  AWCC Dashboard

  Prijzen en beschikbaarheid

  Binnenkort verkrijgbaar in Europa:

  • Alienware M18  – vanaf 14 februari (met high-end configs starting). Prijs $2,899 (US).
  • Alienware M16 – vanaf 14 februari (met high-end configs starting). Prijs $2,599 (US).
  • Alienware X16 – vanaf 23 februari (met high-end configs starting). Prijs: $3,099 (US).

  Vanaf 9 maart 2023 in Europa:

  • Dell G15 – vanaf 9 maart. Prijs vanaf $849 (US).
  • Dell G16 – vanaf 9 maart. Prijs vanaf $1,499 (US).

  Lees meer over laptops in c't 07/2024

  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  Nieuwe Acer laptops en meer aangekondigd

  Acer heeft een reeks aan nieuwe producten aangekondigd waaronder (gaming) laptops met de nieuwste 13e generatie Intel-processors & (gaming) monitoren.

  ASUS moederborden: nieuwe Z790-, H770- & B760-moederborden aangekondigd

  ASUS heeft een reeks nieuwe moederborden aangekondigd voor de 12e en 13e generatie Intel processors. Zo wordt onder andere de bestaande lijn met Z790-...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er