Nieuwe Canvas Select Plus geheugenkaarten van Kingston

Daniel Dupré
0

Kingston Technology, de fabrikant die met name bekend staat om zijn (werk)geheugenproducten, heeft een nieuwe lijn Canvas Select Plus micro-SD- en SD-kaarten geïntroduceerd. De Canvas Select Plus-producten moeten op termijn de originele Canvas Select-kaarten vervangen. De nieuwe versies zijn volgens Kingston ‘sneller en krachtiger’.

Kingston Canvas Select Plus

(Bron: Kingston)

De Canvas Select Plus-kaarten moeten meer gebruiksgemak bieden door hogere snelheden, verbeterde betrouwbaarheid en grotere capaciteiten tot maximaal 512 GB. De kaarten zijn Class 10 UHS-I-modellen en halen, afhankelijk van het model, snelheden tot 100 MB/s. Daarmee zijn deze kaarten volgens de fabrikant goed geschikt voor zwaardere workloads, zoals bij het laden van apps of het opnemen en bewerken van lange HD-video’s.

Kingston zegt de nieuwe micro-SD-kaarten te hebben geoptimaliseerd voor gebruik met Android-apparaten. De fabrikant zegt de kaarten te hebben ontworpen in de A1 app-prestatieklasse, waarmee apps sneller gestart en geladen worden.

Kingston geeft zijn Canvas Select Plus flashkaarten levenslange garantie en gratis technische ondersteuning. Modellen, prijzen of beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

 

Meer nieuws lees je in c't jul-aug/2020

Meer over

Opslagmedia

Deel dit artikel

Lees ook

Niet fraai genoeg: Crytek stelt Crysis Remastered uit

Crytek heeft de game ‘Crysis Remastered’ voor onbepaalde tijd uitgesteld. De extra ontwikkeltijd zal worden gebruikt om de graphics van de remastered ...

Kioxia toont PCIe-ssd prototypes in E3.S form factor

De E3.S-prototypes van Kioxia maken gebruik van PCIe 4.0-ssd CM6-technologie, maar bieden tot ongeveer 35 procent hogere prestaties.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er