Nieuwe Call of Duty speelt in zich af in Koude Oorlog

Daniel Dupré
0

Atoomwapens en spionage: Activision heeft in een teaser aangekondigd dat de komende editie van de shootergame Call of Duty zich in de Koude Oorlog zal afspelen.

(Bron: Activision)

De teaser van Actvision bestaat uit historische video-opnamen waarin onder andere KGB-agent Yuri Bezmenov, die uit de Sovjet-Unie is ontsnapt, en een grimmig scenario voor de VS beschrijft. De video toont geen gameplay scènes.

Activision heeft de aankomende shooter ‘Call of Duty: Black Ops: Cold War’ gedoopt. Afgezien van deze naam en het uitgangsscenario is er weinig informatie over het komende deel van de uiterst succesvolle Call of Duty-serie.

Bekijk hier de teaser-trailer:

Wel is bekend dat de game ontwikkeld door de ontwikkelstudio Treyarch. Om elk jaar een nieuw Call of Duty-deel uit te kunnen brengen, laat Activision twee studio’s tegelijkertijd aan nieuwe games werken, waarvan de titels dan afwisselend worden uitgebracht. Het vorige deel Call of Duty: Modern Warfare werd gemaakt door de studio Infinity Ward. Treyarch heeft de games ontwikkeld met de toevoeging Black Ops. Het meest recente deel Black Ops 4 verscheen in 2018.

Bij de marketing van Black Ops: Cold War heeft Activision gebruik gemaakt van een zogenaamd “Alternate Reality Game” (ARG). Via verschillende media geeft het bedrijf tips en hints in een spionnen-setting, die op hun beurt weer verdere aanwijzingen geven. Vindingrijke Call of Duty-spelers zouden naar verluidt verborgen coördinaten kunnen vinden voor een geheime kamer in een online kaart van de game Call of Duty: Warzone.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer game-nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er