Nieuwe Call of Duty speelt in zich af in Koude Oorlog

Daniel Dupré
0

Atoomwapens en spionage: Activision heeft in een teaser aangekondigd dat de komende editie van de shootergame Call of Duty zich in de Koude Oorlog zal afspelen.

(Bron: Activision)

De teaser van Actvision bestaat uit historische video-opnamen waarin onder andere KGB-agent Yuri Bezmenov, die uit de Sovjet-Unie is ontsnapt, en een grimmig scenario voor de VS beschrijft. De video toont geen gameplay scènes.

Activision heeft de aankomende shooter ‘Call of Duty: Black Ops: Cold War’ gedoopt. Afgezien van deze naam en het uitgangsscenario is er weinig informatie over het komende deel van de uiterst succesvolle Call of Duty-serie.

Bekijk hier de teaser-trailer:

Wel is bekend dat de game ontwikkeld door de ontwikkelstudio Treyarch. Om elk jaar een nieuw Call of Duty-deel uit te kunnen brengen, laat Activision twee studio’s tegelijkertijd aan nieuwe games werken, waarvan de titels dan afwisselend worden uitgebracht. Het vorige deel Call of Duty: Modern Warfare werd gemaakt door de studio Infinity Ward. Treyarch heeft de games ontwikkeld met de toevoeging Black Ops. Het meest recente deel Black Ops 4 verscheen in 2018.

Bij de marketing van Black Ops: Cold War heeft Activision gebruik gemaakt van een zogenaamd “Alternate Reality Game” (ARG). Via verschillende media geeft het bedrijf tips en hints in een spionnen-setting, die op hun beurt weer verdere aanwijzingen geven. Vindingrijke Call of Duty-spelers zouden naar verluidt verborgen coördinaten kunnen vinden voor een geheime kamer in een online kaart van de game Call of Duty: Warzone.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer game-nieuws lees je in c't magazine okt/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

Apple Watch Series7 design: groter scherm, smallere randen

De nieuwe Apple Watch series7 heeft een always-on retina-display is en biedt apps meer ruimte, het design van de Apple Watch is niet ingrijpend gewijz...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er