Nieuwe Acer laptops en meer aangekondigd

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

    Acer heeft een reeks aan nieuwe producten aangekondigd waaronder (gaming) laptops met de nieuwste 13e generatie Intel-processors & (gaming) monitoren.

    Acer


    Ontvang gratis meer informatie, tips en nieuwtjes over laptops en meer door je in te schrijven voor de nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

     

     

    Acer Predator Helios laptops

    De fabrikant brengt twee nieuwe gaming laptops op de markt namelijk:

    Beide laptops zullen draaien op Windows 11, zijn uitgerust met een 13e generatie Intel Core-processor & hebben een gpu uit de NVIDIA GeForce RTX 4000-serie. Bij de Acer Predator Helios 18 kun je kiezen uit drie verschillende schermtypen die allemaal NVIDIA Advanced Optimus ondersteunen bij een beeldverhouding van 16:10. De drie verschillende schermtypen zijn als volgt:

    • 250Hz miniled WQXGA
    • 165/240Hz IPS WQXGA
    • 165Hz IPS WUXGA

    De Acer Predator Helios 16 zal verschijnen met een 16″-miniled-scherm met 165 of 240Hz refreshrate. Of het mogelijk is om deze laptop te halen met een ander schermtype is tot dusver nog niet helemaal duidelijk.

    De Acer Predator Helios 16 en 18 zullen in het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar zijn in de Benelux. De Helios 16 zal de goedkoopste optie zijn met een prijs van 2400 euro, terwijl de Helios 18 minimaal 2500 euro zal kosten.

    Acer Predator Helios

    Acer Predator monitoren

    Twee nieuwe gaming monitoren worden door Acer uitgebracht. Het gaat hier om de twee volgende monitoren:

    • Acer Predator X45
    • Acer Predator X27U

    De Acer Predator X45 is een gamingmonitor met een 800R-kromming en een oledscherm dat een helderheid kan halen van 1000 candela per vierkante meter. De verversingssnelheid van de monitor is 240Hz en de responstijd is 0,01ms. De monitor ondersteunt AMD FreeSync voor variabele verversingssnelheden. De monitor is bovendien uitgerust met een HDMI 2.0-poort en twee USB-C-aansluitingen met Thunderbolt 4-ondersteuning. Ook heeft de monitor een MicroSD-lezer  in de behuizing. Volgens Acer zal dit scherm geschikt zijn voor zowel pc’s als consoles. Door middel van een KVM-switch kun je gemakkelijk tussen verschillende apparaten wisselen.

    De specificaties van de Acer Predator X27 lijken aardig op die van de X45. Maar in tegenstelling tot de Acer Predator X45, heeft de Acer Predator X27 een plat oledscherm van 27″ met een resolutie van 2560×1440 pixels.

    De twee schermen zouden ergens in de lente verkrijgbaar moeten zijn. De Acer Predator X27 zal beschikbaar zijn voor 1099 en de X45 voor rond de 1799 euro.

    Acer Nitro laptops

    Ook brengt Acer twee nieuwe laptops uit in de Nitro-serie die beide zullen worden aangedreven door een Intel-processor uit de dertiende generatie:

    De Acer Nitro 16 heeft een 16”-scherm met een 16:10-verhouding. Hierbij kun je kiezen voor een 165Hz scherm met de volgende resoluties:

    • 1920×1200 pixels (FHD)
    • 2560×1600 pixels (QHD)

    Daarentegen heeft de Acer Nitro 17  een 17”-scherm met een 16:9-beeldverhouding. Dit model heeft 3 schermtypen waar je uit kunt kiezen:

    • Resolutie van 1920×1080 pixels met 144Hz refreshrate (FHD)
    • Resolutie van 1920×1080 pixels met 165Hz refreshrate (FHD)
    • Resolutie van 2560×1440 pixels met 164Hz refreshrate (QHD)

    Zowel de Acer Nitro 16 als de Acer Nitro 17 zullen worden voorzien van een gpu uit de NVIDIA GeForce RTX 4000-serie, hebben tot 2 TB aan opslag en tot 32 GB aan DDR5 4800-geheugen. Ook hebben de laptops dubbele ventilatoren, vier ventilatie-uitgangen die strategisch aan de zijkant en achterkant zijn geplaatst en een luchtinlaat.

    De verwachting is dat beide modellen rond mei 2023 beschikbaar zullen zijn.

    Acer Aspire-lijn: nieuwe all-in-one-pc's & laptops

    Behalve twee nieuwe laptops in de Acer Aspire-lijn heeft de fabrikant ook nieuwe all-in-one-pc’s aangekondigd. Zo weten we in ieder geval al het volgende over de Acer Aspire S all-in-one pc:

    • Verkrijgbaar als 27- en 32-inch model
    • Aangestuurd door (maximaal) 13e generatie Intel Core-processoren
    • Uitgerust met een Intel Iris Xe- of Intel Arc A-serie-videokaart

    Ook de laptops uit de 15”-Aspire 5-lijn zal een update krijgen. Zo zullen ook de nieuwere modellen worden voorzien de dertiende generatie Intel-cpu’s & wat oudere NVIDIA GeForce RTX-gpu’s. De goedkopere Acer Aspire 3-lijn zal worden voorzien van de nieuwe Intel Core i3-N-processors. Dit is een cpu die bestaat uit enkel en alleen maar efficientië-cores en géén prestatie-cores. Verder zullen de laptops wel worden voorzien van o.a. Wi-Fi 6E.

    Acer Swift Go

    Acer introduceert de Swift Go-lijn met nieuwe Swift-laptops die in een geheel nieuw ontwerp zijn uitgerust met Intel Core-processoren van de 13e generatie en Windows 11. Zo kondigden zij de volgende twee modellen aan:

    • Acer Swift Go 14
    • Acer Swift Go 16

    De Acer Swift Go 14 is uitgerust met een oledscherm met een resolutie van 2880×1800 pixels en een refreshrate van 90Hz & een behuizing van aluminium. De laptop zal worden geleverd met een dertiende generatie Intel H-processor

    Zijn grotere broer, de Acer Swift Go 16, zal ook worden voorzien van een aluminium behuizing & oledscherm maar dan met een resolutie van 3200×2000 pixels en een refreshrate van 120Hz.

    Lees meer over de nieuwste tech in c't 05/2024

    Deel dit artikel

    Elwin Hodžić
    Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

    Lees ook

    Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

    Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

    NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

    Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er