Nieuwe 4K-laserbeamers van LG

Daniel Dupré
0
LG Beamer

(Bron: LG)

LG Electronics zal op de IFA in Berlijn zijn nieuwe line-up van CineBeam 4K UHD projectoren presenteren. De line-up bestaat uit twee modellen: de 4K UHD CineBeam Laserprojector (model HU85L) en de LG 4K UHD CineBeam LED projector (model HU70L).

Met de wielloze nieuwe laser- en LED-technologie kunnen beide 4K UHD-projectoren volgens LG duidelijkere beelden produceren dan de traditionele Digital Light Processing (DLP) projectoren met kleurenwielen. Ook zou het een einde maken oneffenheden zoals het regenboogeffect, troebeling en kleurvervorming.

De HU85L 4K UHD CineBeam laserprojector gebruikt drie lasers om kleuren te genereren met individuele rode en blauwe lasers. Groen wordt gecreëerd door een wielloze laser en LED-technologie en een andere blauwe lichtbron. Deze configuratie zorgt voor nauwkeurige kleuren en bereikt volgens LG 97 procent van de DCI-P3 kleurruimte en tot 12-bit kleurverwerking, wat voor gedetailleerde en levendige beelden van maximaal 2700 ANSI lumen (lichtopbrengst) zorgt.

LG Beamer2

(Bron: LG)

Dankzij de UST-technologie kan de LG HU85L op slechts 5,6 centimeter van de muur worden geplaatst om een 90-inch beeld te projecteren. Bij een afstand van 18 centimeter van de muur kan deze zelfs een indrukwekkend groot 120-inch beeld projecteren.

LG Beamer3

(Bron: LG)

De compactere HU70L LG 4K UHD CineBeam LED-projector biedt een beeld tot 140-inch diagonaal en een helderheid van 1500 ANSI-lumen die 92 procent van de DCI-P3-kleurruimte bestrijkt. De projector maakt gebruik van vier LED’s om rood, groen en blauw te genereren. De vierde LED dient om de helderheid en het contrast van het beeld te vergroten, en moet levendigere kleuren met meer genuanceerde tonaliteit genereren in vergelijking met conventionele LED-projectoren door het dynamisch aanpassen van de groene tonen.

De nieuwe beamers bieden HDR10-ondersteuning wat voor diepere zwarten en helderdere kleuren zorgt. LG’s TruMotion-technologie zou bovendien de beelden levensechter maken en zorgen dat bewegingen op het scherm vloeiend en natuurlijk worden weergegeven. Een zesstaps 4K-upscaler rekent Full HD-content om naar 4K-resolutie.

LG beamers specificaties

(Bron: LG)

Beide CineBeam-projectoren bieden een reeks streaming-opties en beschikken over verschillende aansluitingen, waaronder usb, hdmi, ethernet en draadloos scherm delen (Android en iOS). Gebruikers krijgen via LG’s webOS 4.5 toegang tot streamingapps zoals Netflix, Amazon, YouTube. De Magic Remote heeft verlichte knoppen zodat je ook in een donkere kamer de projectors kunt bedienen.

Zowel de LG 4K UHD CineBeam Laser als de LG 4K UHD CineBeam LED-projectoren worden onthuld tijdens IFA 2019 in Berlijn. De beamers zullen ‘vanaf volgende maand’ beschikbaar zijn in Europa. De exacte datum of prijzen zijn nog niet bekend.

 

Meer audio- en videonieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er