Niet fraai genoeg: Crytek stelt Crysis Remastered uit

Daniel Dupré
0

Crytek heeft de game Crysis Remastered voor onbepaalde tijd uitgesteld. De extra ontwikkeltijd zal worden gebruikt om de graphics van de remastered-versie op te poetsen, licht de ontwikkelstudio toe in een Twitter-bericht.

(Bron: Crytek)

Crytek reageert daarmee op de negatieve reacties op een gelekte trailer voor Crysis Remastered die op YouTube verscheen. De video kreeg vooral negatieve recensies. In de tweet bevestigde Crytek de authenticiteit van de gelekte video: ‘We hebben de reacties gezien – de goede en de slechte – en we hebben geluisterd’, schrijft Crytek.

De originele Crysis-game verscheen in 2007 en vormde jarenlang de grafische benchmark voor pc-games. Voor de remaster had Crytek herziene texturen en effecten aangekondigd, waardoor de verwachtingen op indrukwekkende graphics hooggespannen waren. Maar in de gerenderde video lijkt Crysis Remastered erg op het origineel.

Bekijk hier de gelekte trailer van Crysis Remastered:

Scepsis over de beloofde grafische pracht en praal ontstond al bij de console-versies: Crysis Remastered zou niet alleen voor PC, Xbox One en Playstation 4 worden uitgebracht, maar ook voor de technisch relatief zwakkere Nintendo Switch. Het bleef onduidelijk of de Switch-versie hetzelfde grafische niveau zou hebben als de andere versies.

Oorspronkelijk zou Crysis Remastered in de zomer van 2020 op de markt komen. Crytek noemt nog geen nieuwe releasedatum, maar spreekt nog wel over ‘dit jaar’. Het staat nog open of de first-person shooter naar de Playstation 5 en Xbox Series X zal worden geporteerd.

 

Meer gamenieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er