Nettowinst Baidu bijna 60 procent omhoog

Redactie
0

Het bedrijf achter de Chinese zoekmachine Baidu heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 6,25 miljard Yuan (776 miljoen euro), bijna 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operatieve winst steeg 48 procent naar 3,29 miljard Yuan. Onder de streep bleef een nettowinst over van 3,01 miljard, bijna 60 procent meer als een jaar geleden. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

Volgens cijfers van het Chinese marktonderzoeksinstituut Analysys heeft Baidu in China een marktaandeel van 78,6 procent. Google China – dat in 2010 het aantal diensten heeft beperkt – komt op 15,7 procent, op de derde plek gevolgd door Sogou met 2,9 procent. Voor het vierde kwartaal verwacht Baidu een omzet van maximaal 6,35 miljard Yuan. Dat zou bijna 42 procent meer zijn dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

CEO Robin Li benadrukt in het persbericht dat zijn bedrijf de uitdaging aangaat en de kansen wil benutten waarvoor het bedrijf zich gesteld ziet door de algemene transitie van desktopcomputers naar mobiele apparaten. Daarom heeft het bedrijf de afgelopen weken versterkt geïnvesteerd in mobiel en cloud.

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
baidu
Lezer
baidu

Baidu blijft maar groeien, interessant kanaal voor westerse adverteerders