Netflix eind 2013 ook in Nederland

Redactie
0

“We komen binnenkort naar Nederland!” Dat staat althans op de website te lezen. Dat ‘binnenkort’ kan weliswaar nog enkele maanden duren, maar eind dit jaar moet Netflix in elk geval dankzij een ‘large multi-year deal’ in ons land beschikbaar worden. Dat heeft het Amerikaanse tv-portal bekend gemaakt.

Netflix heeft naar eigen zeggen meer dan 36 miljoen abonnees in veertig landen, waarmee het ’s werelds grootste aanbieder van internettelevisie moet zijn.

Netflix werkt met abonnementen. Met een breedbandabonnement heb je daarmee toegang tot vele films en tv-series uit Hollywood, Nederland en de rest van de wereld – op je tv, tablet, smartphone of (game)computer. Als gebruiker kun je met Netflix films en tv-series afspelen en verder kijken op elk gewenst apparaat, zonder reclame of contractuele verplichtingen.

Momenteel krijg je vanuit Nederland alleen toegang tot de content van Netflix als je je IP-adres ‘vermomt’. De betaling met een Nederlandse creditcard vormt geen struikelblok. Bij andere portals als Hulu kan dat ook een probleem vormen. Meer over het bekijken van buitenlandse tv- en videoportals kun je lezen in c’t 6/2013.

Deel dit artikel

Lees ook

Google Chrome krijgt functie voor eenvoudigere wachtwoordwijziging

Gecompromitteerde wachtwoorden kunnen in Chrome makkelijker gewijzigd worden. Ontwikkelaars kunnen een forwarding toevoegen voor de betrokken gebruike...

webtip: Fagan Finder voor het diepgravende zoekwerk

Ben je online diep naar iets aan het graven maar krijg je het maar niet boven water? Op ­faganfinder.com staat een enorme collectie zoektools opgesomd...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er