Nederlandse Greenclouds wint CeBIT-wedstrijd

Redactie
0

De winnaars van de start-up-wedstrijd code_n op de CeBIT 2013 zijn bekend: het jonge Rotterdamse bedrijf Greenclouds en de start-up Changers.com. Daarmee winnen ze 15.000 euro aan prijzengeld. Maar de eigenlijke prijs van de wedstrijd gaat naar alle deelnemers: ze mogen hun ideeën nog tot zaterdag in hal 16 op de CeBIT presenteren.

De wedstrijd draaide dit jaar om slimme en duurzame energieoplossingen. Greenclouds probeert bijvoorbeeld om ongebruikte capaciteit van rekencentra te gebruiken en gebundeld aan te bieden, zodat het gebruik van deze resources geoptimaliseerd kan worden om energie efficiënter te gebruiken. Dit is te lezen in een bericht van code_n-sponsor GFT. Changers.com logt de energiebesparingen van zijn gebruikers en geeft ze dan credits waarmee ze duurzame producten kunnen aanschaffen.

Onaangekondigd was een prijsuitreiking door het bedrijf Continental. Die ging naar Carzapp en Codeatelier. Zij mogen zich op de internationale autobeurs IAA presenteren op de stand van Continental. Carzapp biedt mogelijkheden voor autodelen waarbij autobezitters met een speciaal ontwikkeld slot hun auto spontaan kunnen verhuren als ze hem zelf niet nodig hebben. Changers.com en Carzapp werden ook geselecteerd om kapitaal te verwerven met het crowdfunding platform Seedmatch.

Naast Greenclouds zaten er nog twee Nederlandse bedrijven bij de vijftig finalisten: Ecochain met software om de levenscyclus van producten te analyseren en Bluerise met een techniek om  energie op te wekken uit de warmte van zeewater.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er