NAND-operator in gamevorm

Alieke van Sommeren
0

Nandgame.com is een uitdagende en leerzame niet-zo-typische game. De game is geïnspireerd op de cursus ‘from NAND to Tetris’.

Die cursus gaat over het bouwen van een moderne pc vanuit de basis van een NAND-operator. Het principe van de nand-game oogt simpel: je krijgt een leeg canvas met een opdracht over wat er bij een bepaalde input moet verschijnen als output.

De onderdelen die je nodig hebt (maar niet altijd allemaal) staan links in beeld. Je verbindt de onderdelen met lijnen en klikt de nullen om naar enen waar nodig om het niveau succesvol af te ronden.

nandgame

Daar­na krijg je de keuze om op hetzelfde niveau te blijven of er nog een schepje bovenop te doen, waarbij er steeds ingewikkeldere constructies ontstaan. Je progressie wordt opgeslagen en er is een hulpfunctie voor als je door de nullen de enen niet meer ziet.

Meer webtips in c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er