MWC: Android 6 komt voor Fairphone, Ubuntu beschikbaar

Redactie
0

Fairphone, fabrikant van modulaire en duurzame smartphones, heeft op het Mobile World Congress een Android-update naar versie 6.0 aangekondigd. De update moet “de aankomende weken” uitkomen. Daarnaast zullen er de komende maanden module-upgrades voor de beide camera’s volgen. Er zijn nog geen plannen voor een Fairphone 3.

Ubuntu Touch

Op de stand van Canonical was de Ubuntu Touch-variant van de Fairphone te bezichtigen. UBports Project, een groep enthousiastelingen, heeft het porten van Linux op zich genomen en wil Ubuntu Touch naar zoveel mogelijk apparaten porteren. Dat is voor de Fairphone 2 bijna afgerond. Op de Nexus 5 en de Oneplus One werkt Ubuntu Touch al. Een lid van UBPorts wist te melden dat de Oneplus 3 “waarschijnlijk” daarna aan de beurt is.

Het derde nieuwtje van Fairphone: het bedrijf had opdracht gegeven voor een onderzoek met betrekking tot recyclingmogelijkheden (PDF). De resultaten zijn op het MWC gepresenteerd. In het onderzoek wordt niet alleen dieper ingegaan op de mogelijkheden voor hergebruik van producten en materialen. Ook de ecologische kosten van de recycling komen aan bod. De resultaten zijn ontnuchterend: zelfs in het beste geval wordt maar zo’n derde van het originele materiaal gerecycled.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er