Muizen bestrijden via Internet of Things

Noud van Kruysbergen
0

Rentokil gaat in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie de strijd aan tegen knaagdieren. In die twee sectoren rolt het bedrijf momenteel een reeks producten uit die allemaal met internet verbonden zijn.

Er draaien op dit moment al meer dan 20.000 digitale Rentokil-apparaten in twaalf landen. Gezamenlijk hebben zij al meer dan drie miljoen stuks data verzonden. De nieuwe digitale middelen in de strijd tegen ongedierte zijn voorzien van sensoren en mobiele connectiviteit. De apparaten communiceren met Rentokils online ‘Command Centre’. Als een daarvan een knaagdier vangt, wordt de klant daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld en gehouden via een online portal. Dat moet ervoor zorgen dat het probleem bij de bron wordt aangepakt voordat het kan uitgroeien.

Om dat allemaal mogelijk te maken, is Rentokil een samenwerkingsverband aangegaan met Google Cloud Platform en PA Consulting Groep. Het eerste resultaat zou al zijn geboekt in een Nederlandse supermarkt: dankzij de nieuwe technologie werd een opkomend muizenprobleem gesignaleerd, dat vervolgens efficiënt verholpen kon worden.

In de toekomst staat ook de ontwikkeling van ‘next generation’ diensten op de planning waarbij gebruik wordt gemaakt van machine-learning en big-data om voorspellende analyses te kunnen doen, in combinatie met weerkaarten en gegevens over het gedrag van ongedierte.

Deel dit artikel

Lees ook

Asus Z790 moederborden aangekondigd voor Intel 13th gen

Vandaag heeft Asus een uitgebreide reeks van nieuwe Intel Z790 moederborden aangekondigd in de ROG Maximus-, ROG Strix-, TUF Gaming- en Prime-productf...

Sans Institute viert 15 jaar online training

Ter gelegenheid van het 15-jarige jubileum van het SANS OnDemand online trainingsplatform is het platform herzien en heeft het een nieuw uiterlijk gek...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er