Muizen bestrijden via Internet of Things

Noud van Kruysbergen
0

Rentokil gaat in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie de strijd aan tegen knaagdieren. In die twee sectoren rolt het bedrijf momenteel een reeks producten uit die allemaal met internet verbonden zijn.

Er draaien op dit moment al meer dan 20.000 digitale Rentokil-apparaten in twaalf landen. Gezamenlijk hebben zij al meer dan drie miljoen stuks data verzonden. De nieuwe digitale middelen in de strijd tegen ongedierte zijn voorzien van sensoren en mobiele connectiviteit. De apparaten communiceren met Rentokils online ‘Command Centre’. Als een daarvan een knaagdier vangt, wordt de klant daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld en gehouden via een online portal. Dat moet ervoor zorgen dat het probleem bij de bron wordt aangepakt voordat het kan uitgroeien.

Om dat allemaal mogelijk te maken, is Rentokil een samenwerkingsverband aangegaan met Google Cloud Platform en PA Consulting Groep. Het eerste resultaat zou al zijn geboekt in een Nederlandse supermarkt: dankzij de nieuwe technologie werd een opkomend muizenprobleem gesignaleerd, dat vervolgens efficiënt verholpen kon worden.

In de toekomst staat ook de ontwikkeling van ‘next generation’ diensten op de planning waarbij gebruik wordt gemaakt van machine-learning en big-data om voorspellende analyses te kunnen doen, in combinatie met weerkaarten en gegevens over het gedrag van ongedierte.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er