Muizen bestrijden via Internet of Things

Noud van Kruysbergen
0

Rentokil gaat in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie de strijd aan tegen knaagdieren. In die twee sectoren rolt het bedrijf momenteel een reeks producten uit die allemaal met internet verbonden zijn.

Er draaien op dit moment al meer dan 20.000 digitale Rentokil-apparaten in twaalf landen. Gezamenlijk hebben zij al meer dan drie miljoen stuks data verzonden. De nieuwe digitale middelen in de strijd tegen ongedierte zijn voorzien van sensoren en mobiele connectiviteit. De apparaten communiceren met Rentokils online ‘Command Centre’. Als een daarvan een knaagdier vangt, wordt de klant daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld en gehouden via een online portal. Dat moet ervoor zorgen dat het probleem bij de bron wordt aangepakt voordat het kan uitgroeien.

Om dat allemaal mogelijk te maken, is Rentokil een samenwerkingsverband aangegaan met Google Cloud Platform en PA Consulting Groep. Het eerste resultaat zou al zijn geboekt in een Nederlandse supermarkt: dankzij de nieuwe technologie werd een opkomend muizenprobleem gesignaleerd, dat vervolgens efficiënt verholpen kon worden.

In de toekomst staat ook de ontwikkeling van ‘next generation’ diensten op de planning waarbij gebruik wordt gemaakt van machine-learning en big-data om voorspellende analyses te kunnen doen, in combinatie met weerkaarten en gegevens over het gedrag van ongedierte.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Odido inflatiecorrectie 2024: dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Eerder schreven we al over dat Delta als eerste grote Nederlandse provider een inflatiecorrectie voor 2024 had aangekondigd. Nu heeft Odido (voorheen ...

Laatste kans aanbieding: pak jouw magazine moment met c’t

Kies voor c’t en blijf op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen. Ontdek diepgaande artikelen over onderwerpen die jou interesseren en laat je ui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er