Muizen bestrijden via Internet of Things

Noud van Kruysbergen
0

Rentokil gaat in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie de strijd aan tegen knaagdieren. In die twee sectoren rolt het bedrijf momenteel een reeks producten uit die allemaal met internet verbonden zijn.

Er draaien op dit moment al meer dan 20.000 digitale Rentokil-apparaten in twaalf landen. Gezamenlijk hebben zij al meer dan drie miljoen stuks data verzonden. De nieuwe digitale middelen in de strijd tegen ongedierte zijn voorzien van sensoren en mobiele connectiviteit. De apparaten communiceren met Rentokils online ‘Command Centre’. Als een daarvan een knaagdier vangt, wordt de klant daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld en gehouden via een online portal. Dat moet ervoor zorgen dat het probleem bij de bron wordt aangepakt voordat het kan uitgroeien.

Om dat allemaal mogelijk te maken, is Rentokil een samenwerkingsverband aangegaan met Google Cloud Platform en PA Consulting Groep. Het eerste resultaat zou al zijn geboekt in een Nederlandse supermarkt: dankzij de nieuwe technologie werd een opkomend muizenprobleem gesignaleerd, dat vervolgens efficiënt verholpen kon worden.

In de toekomst staat ook de ontwikkeling van ‘next generation’ diensten op de planning waarbij gebruik wordt gemaakt van machine-learning en big-data om voorspellende analyses te kunnen doen, in combinatie met weerkaarten en gegevens over het gedrag van ongedierte.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Computex: Asus komt met nieuwe producten en samenwerking

Op Computex in Taipei heeft Asus nieuwe producten en een samenwerking aangekondigd die gericht zijn op de zakelijke markt.

Internet en tv acties: de beste aanbieding internet en tv van dit moment

Door de inflatiecorrectie van veel internetproviders kan het interessant zijn om over te stappen. In dit artikel hebben we een aantal internet en tv a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er