MSI introduceert nieuwe line-up gaming-laptops

Daniel Dupré
0

MSI heeft in een virtual event zijn nieuwe line-up van gaming-laptops getoond. Naast stevige grafische specificaties, pronken de nieuwe modellen ook met Wi-Fi 6E.

MSI Virtual Event MSIology

(Bron: MSI)

MSI viert zijn 35-jarige jubileum en heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door de Babylonische mythologie. Het vlaggenschip de MSI gaming-laptops is de GE76 Raider Dragon Edition Tiamat (zie specificaties). In de laptop zit een Nvidia GeForce RTX 3080-grafische kaart van Nvidia. MSI heeft bovendien de ‘Resizable Bar technologie’ toegepast, een techniek die het mogelijk maakt dat de Intel Core i9-processor direct toegang krijgt tot het snelle werkgeheugen van de grafische kaart, waardoor volgens MSI de frames per second tijdens het gamen met 5 tot 10% zouden moeten toenemen. Om niet oververhit te raken door de krachtige rekenprestaties van de cpu en gpu, heeft MSI de GE-serie uitgerust met MSI Cooler Boost 5, waarbij zes heatpipes in combinatie met twee ventilators het systeem op temperatuur moeten houden.

MSI GE76 Raider Dragon Edition Tiamat, MSI gaming-laptop

MSI GE76 Raider Tiamat Dragon Edition (Bron: MSI)

MSI heeft zijn laptop ook voorzien van de nieuwe Wi-Fi 6E-standaard, die in de 6GHz-band kan werken. Deze standaard is in de VS al geïntroduceerd, in Europa zou deze later dit jaar beschikbaar moeten komen (zie c’t 3/2021, p.14).

Ook heeft MSI tijdens de virtuele presentatie een nieuwe functie getoond van zijn MSI Creator Center. De functie optimaliseert gebruikersscenario’s via AI. Daarmee zou het systeem de hardware automatisch moeten aanpassen en optimaliseren afhankelijk van hoe de gebruiker de laptop inzet.

MSI GE76 Raider Tiamat Dragon Edition , MSI gaming-laptop

MSI GE76 Raider Tiamat Dragon Edition (Bron: MSI)

De GE76 Raider Tiamat Dragon Edition valt direct op door zijn uiterlijk: de Tiamat draak is in de klep van de laptop geëtst.

MSI GS66 Stealth, MSI gaming-laptop

MSI GS66 Stealth (Bron: MSI)

MSI biedt ook een oplossing voor gebruikers die hun laptop voor werk gebruiken, maar ook graag een stevig potje willen gamen. Onder de betiteling ‘Worker by day, gamer by night’ brengt MSI de GS66 Stealth uit (zie specificaties). Deze laptop heeft een onopvallend, zakelijk uiterlijk, maar biedt de prestaties van een gaming-laptop. Hij is uitgerust met GeForce RTX 30-serie graphics, en dankzij de DLSS 2.0 AI-renderingtechnologie kunnen gamers spelen met 4K-resolutie en ray-tracing, waarbij een framerate van meer dan 60 FPS haalbaar moet zijn.

MSI GP76 Leopard, MSI gaming-laptop

MSI GP76 Leopard (Bron: MSI)

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige laptop, heeft MSI de GP66 en GP76 Leopard uitgebracht (zie specificaties). Beide zijn gebouwd voor alledaags werk en zwaar, veeleisend werk, respectievelijk. De modellen zijn uitgerust met maximaal GeForce RTX 3080 graphics en Intel Core i7-processors. De nieuw ingerichte uitgebreide I/O poorten ondersteunen alle standaard data- en weergave-uitgangen, waaronder weergave tot 8K, waarmee de laptops ook geschikt zouden zijn voor complexe engineering- en ontwerpprojecten.

MSI Stealth 15M Pure White, MSI gaming-laptop

MSI Stealth 15M Pure White (Bron: MSI)

Voor wie een gamingmachine ultra-portable moet zijn, verschijnt MSI gaming-laptop Stealth 15M (zie specificaties), een ultra draagbare laptop met een onopvallend design. Hij weegt slechts 1,7 kg en is maar 16,15 mm dik. Binnenin zit een 11e generatie Intel H-serie processors tot 5 GHz, in combinatie met GeForce RTX 30-serie graphics. De Stealth 15M is verkrijgbaar in pure white of carbon grey.

MSI GF75 Thin, MSI gaming-laptop

MSI GF75 Thin (Bron: MSI)

Voor mainstream gamers is er de dunne en lichte MSI GF75 en 65 Thin-serie (zie specificaties). De GF Thin-serie biedt Intel Core i7-processors en GeForce RTX 30-serie graphics, in combinatie met een 144Hz IPS-display met smalle randen.

MSI Creator 15 Touch, MSI gaming-laptop

MSI Creator 15 Touch (Bron: MSI)

Ten slotte heeft MSI ook nog de Creator 15 (zie specificaties) in zijn assortiment zitten. Dit model is ontworpen voor videomakers en content-creators. Het is een allround-laptop en beschikt over een individueel gekalibreerd 4K True Pixel-panel en een 100% AdobeRGB-kleurengamma. Met de RTX 30-graphics moet de Creator 15 de rendertijden voor video en 3D-animatie versnellen. Het apparaat is voorzien van een touchscreen-display en een 99,9 Wh-accu voor extra mobiliteit.

MSI heeft nog geen informatie verstrekt over prijzen en beschikbaarheid.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware nieuws lees je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

MSI Bravo 15 game-laptop met cpu & gpu van AMD

Bij game-laptops, waar je lange tijd alleen Intel-chips in aantrof, zie je tegenwoordig vaker een product van AMD. MSI’s nieuwe game-laptop heeft zowe...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er