Motorola werkt aan bodycam met realtime-gezichtsherkenning

Redactie
0

Motorola Solutions werkt samen met het in A.I. gespecialiseerde Neurala aan de ontwikkeling van ‘intelligente’ bodycams voor politieagenten. Hiermee moet het gericht zoeken naar bepaalde personen makkelijker worden.

Tijdens een verkeerscontrole of een demonstratie kunnen Amerikaanse politieagenten binnenkort ook zonder identificatiedocumenten weten wie ze voor zich hebben. Samen met de start-up Neurala uit Boston werkt Motorola Solutions aan bodycams die met behulp van artificiële intelligentie gezichten en objecten (bijvoorbeeld gestolen sieraden) realtime kunnen herkennen.

bodycam

Bodycam van de Nederlandse politie. (foto: politie.nl)

Zelflerend

De oprichter van Neurala, Massimiliano ‘Max’ Versace, heeft een beeldherkenningstechniek ontwikkeld op basis van machine learning. Deze moet op kleine computergestuurde apparaten zoals een Si500-bodycam van Motorola Solutions vergelijkbare capaciteiten vertonen als op een veel krachtiger computer. Volgens een bericht kwam de opdracht hiervoor van de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), de onderzoekstak van het Pentagon. De Neurala-software moet processen van de hersenen nabootsen en net als neuronen kunnen werken. Hij zou maar weinig code bevatten en daardoor met beperkte hardware uit de voeten kunnen.

Met het ‘Lifelong Deep Neural Network’ van Neurala zou het binnenkort mogelijk zijn om een wijkagent met bodycam bijvoorbeeld de foto van een vermist kind te laten zien. Het ingebouwde AI-systeem zou dan direct ‘leren’ hoe de gezochte persoon eruit ziet. En het zou deze informatie dan direct aan rechercheurs in de buurt kunnen doorgeven. Deze zijn dan eveneens met camera′s uitgerust, legde Paul Steinberg, hoofdtechnicus bij Motorola Solutions, uit. Het is nog maar de vraag of wij dit soort gezichtsherkenningssystemen in de EU ook gaan krijgen. De Nederlandse politie is dit jaar pas begonnen met pilots voor de bodycam bij verschillende korpsen.

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er