Motorola werkt aan bodycam met realtime-gezichtsherkenning

Redactie
0

Motorola Solutions werkt samen met het in A.I. gespecialiseerde Neurala aan de ontwikkeling van ‘intelligente’ bodycams voor politieagenten. Hiermee moet het gericht zoeken naar bepaalde personen makkelijker worden.

Tijdens een verkeerscontrole of een demonstratie kunnen Amerikaanse politieagenten binnenkort ook zonder identificatiedocumenten weten wie ze voor zich hebben. Samen met de start-up Neurala uit Boston werkt Motorola Solutions aan bodycams die met behulp van artificiële intelligentie gezichten en objecten (bijvoorbeeld gestolen sieraden) realtime kunnen herkennen.

bodycam

Bodycam van de Nederlandse politie. (foto: politie.nl)

Zelflerend

De oprichter van Neurala, Massimiliano ‘Max’ Versace, heeft een beeldherkenningstechniek ontwikkeld op basis van machine learning. Deze moet op kleine computergestuurde apparaten zoals een Si500-bodycam van Motorola Solutions vergelijkbare capaciteiten vertonen als op een veel krachtiger computer. Volgens een bericht kwam de opdracht hiervoor van de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), de onderzoekstak van het Pentagon. De Neurala-software moet processen van de hersenen nabootsen en net als neuronen kunnen werken. Hij zou maar weinig code bevatten en daardoor met beperkte hardware uit de voeten kunnen.

Met het ‘Lifelong Deep Neural Network’ van Neurala zou het binnenkort mogelijk zijn om een wijkagent met bodycam bijvoorbeeld de foto van een vermist kind te laten zien. Het ingebouwde AI-systeem zou dan direct ‘leren’ hoe de gezochte persoon eruit ziet. En het zou deze informatie dan direct aan rechercheurs in de buurt kunnen doorgeven. Deze zijn dan eveneens met camera′s uitgerust, legde Paul Steinberg, hoofdtechnicus bij Motorola Solutions, uit. Het is nog maar de vraag of wij dit soort gezichtsherkenningssystemen in de EU ook gaan krijgen. De Nederlandse politie is dit jaar pas begonnen met pilots voor de bodycam bij verschillende korpsen.

Deel dit artikel

Lees ook

Odido inflatiecorrectie 2024: dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Eerder schreven we al over dat Delta als eerste grote Nederlandse provider een inflatiecorrectie voor 2024 had aangekondigd. Nu heeft Odido (voorheen ...

Laatste kans aanbieding: pak jouw magazine moment met c’t

Kies voor c’t en blijf op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen. Ontdek diepgaande artikelen over onderwerpen die jou interesseren en laat je ui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er