Motorola smartphone met ultragroothoek actioncam

Daniel Dupré
0

De One Action van Motorola is een smartphone die je als actioncam kunt gebruiken. De smartphone is voorzien van een ingebouwde ultragroothoekcamera die opnames maakt met een zichtveld van 117 graden. Vergeleken met de gebruikelijke 78 graden van de meeste smartphonecamera’s zou het ruimere zichtveld volgens Motorola vier keer zoveel beeldinhoud in de opnames opleveren. Bovendien blijft de camera daarbij in het landschapsformaat opnemen, ook als je het toestel ‘rechtop’ vasthoudt.

 

 

Motorola One Action

De Motorola One Action heeft een geïntegreerde actioncam met een zichtveld van 117 graden. (Bron: Motorola)

 

De Motorola heeft een 12 megapixel hoofdcamera met een f/1,8 diafragma en een extra 5 megapixel dieptecamera. Je met de actiecamera kun je full-hd opnames maken met maximaal 60 beelden per seconde. De hoofdcamera maakt ook opnames in 4K-resolutie.

Aan de voorzijde is de frontcamera linksboven in de hoek van het scherm verwerkt en kan selfies met 12 megapixels resolutie maken. Het IPS-scherm meet 6,3 inches en heeft een beeldverhouding van 21:9 en Full HD+-resolutie (2520 ×1080 pixels). In het toestel zit een Samsung Exynos 9609 octocore-processor die maximaal op 2,2 GHz draait. Ook zit er 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag in het apparaat. Als je nog meer nodig hebt, kun je er een MicroSD-kaart van maximaal 512 GB in kwijt. Deze kaart neemt dan wel een van de twee sim-slots in beslag.

Het toestel ondersteunt ac-wifi, bluetooth 5.0, NFC, GPS, kan FM-radio ontvangen en er zit een mini-jackaansluiting op. Op de achterzijde zit een vingerafdrukscanner en de behuizing is IPX2-gecertificeerd, en daarmee spatwater bestendig. De accu van 3500 mAh moet volgens Motorola voldoende zijn om 11 uur video weer te geven. Het toestel wordt geleverd met een usb-c-oplader en het ondersteunt snelladen.

Het toestel wordt geleverd met Android 9 Pie. Dankzij Android One zal de telefoon ten minste drie jaar van veiligheidsupdates worden voorzien en is hij verzekerd van updates naar Android Q en Android R. De smartphone is per direct verkrijgbaar voor € 259 in pearl white of denim grey.

 

Meer nieuws over smartphones vind je in c't magazine 4/2023

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er