Motion Stills: GIF’s van Live Photos

Noud van Kruysbergen
0

motion-stills

Google heeft een nieuwe foto-app alleen voor iOS uitgebracht: Motion Stills. Die kan met de stabilisatietechniek van Google bioscoopachtige camerabewegingen maken.

De app is ontwikkeld door Google Research en werkt met de Live Photos-functie op de iPhone 6s, 6s Plus, SE en de iPad Pro 9.7. Motion Stills kan de foto’s op verschillende manieren verbeteren. Je kunt met behulp van Googles stabilisatietechniek bijvoorbeeld bioscoopachtige camerabewegingen maken en meerdere Live Photos tot filmpjes combineren. Opnamen die je met Motion Stills gemaakt hebt zijn als geanimeerde GIF’s te exporteren en vervolgens met vrijwel iedere messenger delen – bij Live Photos ben je beperkt tot Apple-producten.

Motion Stills werkt op dit moment nog niet met in iCloud opgeslagen Live Photos – dat probleem wil Google echter nog verhelpen. Tot dan moet je de opnamen steeds uit je Filmrol halen. De app dient bovendien als snelle browsing-tool voor Live Photos, die je ook automatisch kunt laten afspelen – in Apples Foto’s-app moet je ze eerst aanraken. Motion Stills is slechts bijna 22 MB groot en draait vanaf iOS 9. De app is gratis.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

Windows Kladblok spellingcontrole toegevoegd in nieuwe update

In een nieuwe versie van Windows is aan Kladblok spellingcontrole toegevoegd. Lees meer over deze update voor standaard Windows-editor.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er