Moderniseren en uitbreiden van applicaties met Embarcadero RAD XE6

Redactie
0

 Embarcadero lost met de huidige versie zijn belofte in om het ook voor C + + ontwikkelaars mogelijk te maken om Android apps te ontwikkelen.

In RAD Studio XE6 hebben de ontwikkelaars hun focus gericht op het helpen van teams, zodat ze zoveel mogelijk apparaten met een enkele code base kunnen bedienen en meteen ook  huidige en toekomstige trends zoals databrillen en dergelijke kunnen volgen. De suite van ontwikkeltools voor Delphi en C + + programmeurs is zo ontworpen dat de ontwikkelde applicaties een native look- and-feel bieden voor de gebruikers en tegelijkertijd voor minder inspanning en kosten zorgen voor de ontwikkelaars.

Zoals beloofd tijdens het Mobile World Congress , is het nu ook voor C++ ontwikkelaars mogelijk om met de huidige versie van RAD Studio Android apps te maken. Sinds de laatste versie was deze optie al voor Delphi programmeurs beschikbaar. Vanaf nu hebben beide kampen toegang tot het Android , iOS , Windows en OS X -platform. Daarnaast heeft Embarcadero de support-einde voor Windows XP als kans aangegrepen om de gebruikers te helpen bij het verplaatsen en actualiseren van eerder gemaakte applicaties naar nieuwere versies van het Microsoft-besturingssysteem. Hiervoor zijn onder andere moderne ontwerpelementen beschikbaar voor bijvoorbeeld previews en bedieningselementen voor het startmenu en sensor-componenten voor tabletten en bijbehorende sjablonen voor gebruikersinterfaces in de bibliotheken . Bovendien kunnen met de actuele versie in 32-bit Windows ontwikkelde applicaties voor 64 – bits systemen worden aangepast.

Mobile Companion Apps , Google Glass

Om de volledige waaier van mobiele apparaten en hun interactie mogelijkheden te kunnen gebruiken is Embarcadero ook bezig met opties voor het uitbreiden van desktop Windows applicaties op mobiele apparaten . Het sleutelwoord is hier Mobile Companion apps die je kunt inzetten als afstandsbediening voor desktop applicaties . Een voorbeeld van een implementatie scenario voor een Companion app zou zijn om een ​​smartphone te gebruiken via een app als afstandsbediening voor een mediaspeler op je bureaublad. Daarvoor staan nu speciale communicatie componenten ter beschikking die je in de toepassingen voor beide apparaten kunt installeren.

De toekomst ligt voor Embarcadero niet alleen in deze multi-device strategie maar ook in wearables zoals Google Glass. Om ontwikkelaars de eerste stappen in deze wereld te kunnen laten zetten heeft RAD Studio XE6 nu voor het eerst ook gereedschappen aan boord voor het maken Glass apps . Applicaties die zo zijn ontstaan zouden dan ook meteen gebruikt kunnen worden onder andere in het Mobile Companion scenario. Het bedrijf benoemd de ondersteuning voor Google Glass als de eerste in een reeks te ondersteunen toekomstige apparaten.

Daarnaast zijn componenten beschikbaar voor het gebruik van cloud-diensten en diensten van backend – as-a – service -provider Parse en Kinvey. Zo zijn bijvoorbeeld  push-berichten , geheugen of gebruikersauthenticatie relatief gemakkelijk te integreren . Meer informatie over de veranderingen in de RAD Studio XE6 kun je vinden op hun site. Daar vindt u – behalve een gratis testversie – informatie over de verschillende prijsmodellen . ( jul/ple )

Deel dit artikel

Lees ook

AZ – Ajax live kijken? Zo kun je kosteloos deze wedstrijd bekijken

De wedstrijd tussen AZ en Ajax staat voor de deur: morgen om 16:45 uur nemen deze twee topteams het tegen elkaar op. Wil je de wedstrijd live volgen, ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er