Microsoft stopt ondersteuning Internet Explorer 11

Daniel Dupré
0

Microsoft gaat de ondersteuning voor Internet Explorer 11 geleidelijk afbouwen. Ter compensatie wordt Edge voorzien van een IE-modus, waarin legacy-apps blijven werken.

Binnenkort zullen Microsoft 365-diensten Internet Explorer 11 (IE 11) niet meer langer ondersteunen. Gestart wordt met de Teams-app, waarin de ondersteuning per 30 november wordt stopgezet. De andere Microsoft-diensten volgen op 17 augustus 2021, waarna de toegang niet meer mogelijk is – of hooguit in een uitgeklede versie. Microsoft is van mening dat klanten er meer uit zullen halen met de nieuwe Edge-browser.

Microsoft licht in een blogpost toe dat IE 11, die in 2013 is geïntroduceerd, voor minder veeleisende toepassingen was ontworpen. Het internet vraagt nu echter om veel meer standaarden, niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook wat beschikbare functies en gebruik betreft.

Aangezien sommige bedrijven hun bedrijfsonderdelen echter op IE 11 hebben gebaseerd, moeten deze bruikbaar blijven. Legacy IE 11-apps zullen dan in een Internet Explorer-modus in Edge kunnen draaien. In plaats van sommige applicaties in de oude browser en andere in Edge te openen, gebeurt dit dan in verschillende tabbladen.

Ook de Microsoft Edge Legacy Browser zelf zal vanaf 9 maart volgend jaar geen beveiligingsupdates meer krijgen. Apps en pagina’s die voor deze versie zijn ontwikkeld, zullen wel in de nieuwe Edge werken. Mochten er problemen zijn, zegt Microsoft hulp te zullen bieden. Hiervoor zijn een hele reeks pagina’s, FAQ’s en adressen ingericht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

(Eva-Maria Weiß / Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er