Microsoft stopt ondersteuning Internet Explorer 11

Daniel Dupré
0

Microsoft gaat de ondersteuning voor Internet Explorer 11 geleidelijk afbouwen. Ter compensatie wordt Edge voorzien van een IE-modus, waarin legacy-apps blijven werken.

Binnenkort zullen Microsoft 365-diensten Internet Explorer 11 (IE 11) niet meer langer ondersteunen. Gestart wordt met de Teams-app, waarin de ondersteuning per 30 november wordt stopgezet. De andere Microsoft-diensten volgen op 17 augustus 2021, waarna de toegang niet meer mogelijk is – of hooguit in een uitgeklede versie. Microsoft is van mening dat klanten er meer uit zullen halen met de nieuwe Edge-browser.

Microsoft licht in een blogpost toe dat IE 11, die in 2013 is geïntroduceerd, voor minder veeleisende toepassingen was ontworpen. Het internet vraagt nu echter om veel meer standaarden, niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook wat beschikbare functies en gebruik betreft.

Aangezien sommige bedrijven hun bedrijfsonderdelen echter op IE 11 hebben gebaseerd, moeten deze bruikbaar blijven. Legacy IE 11-apps zullen dan in een Internet Explorer-modus in Edge kunnen draaien. In plaats van sommige applicaties in de oude browser en andere in Edge te openen, gebeurt dit dan in verschillende tabbladen.

Ook de Microsoft Edge Legacy Browser zelf zal vanaf 9 maart volgend jaar geen beveiligingsupdates meer krijgen. Apps en pagina’s die voor deze versie zijn ontwikkeld, zullen wel in de nieuwe Edge werken. Mochten er problemen zijn, zegt Microsoft hulp te zullen bieden. Hiervoor zijn een hele reeks pagina’s, FAQ’s en adressen ingericht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

(Eva-Maria Weiß / Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine 11/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Asus B650 moederborden aangekondigd voor Ryzen 7000

Asus heeft een nieuwe lijn AMD B650 en 650E moederborden aangekondigd voor de nieuwe AMD Ryzen 7000 processors.

PowerPoint malware via muisbeweging – besmet zonder macro’s

Er is PowerPoint malware ontdekt die kwaadaardige code laadt en uitvoert na een muisbeweging, zonder macro's. De malware komt uit Rusland.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er