Microsoft relativeert slechte resultaten van AV-Test

Redactie
0

Microsoft wil het niet op zich laten zitten dat zijn Security Essentials er slecht uitkomen bij AV-Test. Joe Blackbird, program manager bij Microsofts Malware Protection Center, verklaarde dat de virussamples die MSE er bij AV-Test door liet glippen slechts bij een klein aantal gebruikers ook daadwerkelijk gevonden zijn. Dat blijkt uit een analyse achteraf van de telemetrische gegevens die Microsofts antivirusprogramma’s (waaronder MSE en Forefront Endpoint Protection) verzamelden.

Vooral de slechte uitkomst op het testcriterium ‘Protection’ is Microsoft begrijpelijkerwijs een doorn in het oog. In de testresultaten van september en oktober haalde MSE maar 1,5 van de 6 mogelijke punten. Meer zat er niet in omdat MSE van de oudere malware, die al twee tot drie maanden in omloop was, 9 procent van meer dan 200.000 samples niet herkende. Maar volgens Microsoft werd 94 procent van die niet herkende malware vooralsnog op geen enkel systeem van een gebruiker aangetroffen. Van de nieuwere malwaresamples herkende MSE in de test 28 procent niet. Volgens Microsoft werden de niet herkende samples slechts bij 0,0003 procent van alle gebruikers gevonden.

MSE was in september en oktober het enige antivirusprogramma van de 24 geteste programma’s dat geen certificaat kreeg van AV-Test. In de volgende test kwam MSE er zelfs nog slechter uit. Dat er toen nog twee minder bekende antivirusproducenten waren die ook geen certificaat kregen, zal een schrale troost geweest zijn. Ook in het rapport van AV-Tests duurtest over de afgelopen 22 maanden kwam het beveiligingsprogramma er niet goed uit. AV-Test kwam tot de conclusie dat MSE gebruikers slechts schijnveiligheid biedt.

Deel dit artikel

Lees ook

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Windows 11 standaard apps instellen gaat makkelijker worden

Microsoft is bezig met het consistent en gemakkelijk toegankelijk maken van het instellen van standaard-apps in Windows 11. Het bedrijf is van plan om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Mark, Dronten
Lezer
Mark, Dronten

Ik vind zulke tests eigenlijk niet zo spannend: het blijven momentopnames die iedere keer toch weer verschillend zijn. MSE draait hier op al onze computers met Windows 7 en doet wat hij moet doen. Vooralsnog zie ik geen reden om uit te kijken naar iets anders.