Microsoft Phone Link-app krijgt binnenkort ondersteuning voor iOS

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft een update uitgebracht voor de Phone Link-app, waarmee voor het eerst ook iOS-apparaten kunnen worden verbonden. Hierdoor kunnen gebruikers van Windows 11 iMessages verzenden en ontvangen, telefoongesprekken voeren en notificaties van hun iPhone op hun computer bekijken.

Microsoft Phone Link-app krijgt binnenkort ondersteuning voor iOS

Phone Link voor iPhone beschikbaar vanaf medio mei

Microsoft kondigde aan dat medio mei alle gebruikers toegang zouden moeten hebben tot de iPhone-functies in Phone Link. Aan de publicatie ging een maandenlange previewfase vooraf. De update wordt geleverd voor 39 talen in 85 landen.

Bluetooth-technologie zorgt voor berichtoverdracht

Microsoft gebruikt Bluetooth-technologie voor de berichtoverdracht tussen de apparaten, waardoor ze zich dicht bij elkaar moeten bevinden. Sommige beperkingen zijn echter van toepassing volgens een blogpost van Microsoft. Denk hierbij aan het niet kunnen verzenden van foto’s en video’s en het niet kunnen voeren van groepschats via iMessage. Eerdere gespreksgeschiedenis is niet beschikbaar, alleen nieuw ontvangen berichten.

Geen integratie van telefoon-apps op pc voor iPhone-gebruikers

Hoewel het bij een verbonden Android-apparaat mogelijk is om apps op de telefoon ook op de pc uit te voeren , zullen iPhone-gebruikers hun apparaat nog steeds in hun hand moeten houden om dit te doen. De Foto’s-app van de iPhone is ook niet geïntegreerd in Phone Link, maar Microsoft biedt wel een iCloud-interface in zijn Foto’s-app in Windows 11.

Phone Link-app voor iOS werkt met iOS 14 of hoger

De Phone Link-app voor iOS werkt met apparaten die iOS 14 of hoger ondersteunen. Het is niet mogelijk om iPads, iMacs of MacBooks op deze manier te verbinden.


Gratis het laatste nieuws ontvangen over alle ontwikkelingen omtrent Microsoft & Windows 11? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

AZ – Ajax live kijken? Zo kun je kosteloos deze wedstrijd bekijken

De wedstrijd tussen AZ en Ajax staat voor de deur: vandaag om 16:45 uur nemen de nummer 4 en 5 van de Eredivisie het tegen elkaar op. Wil je de wedstr...

Met deze Odido aanbieding kun je aanzienlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er