Microsoft Flight Simulator 2020 verschijnt 18 augustus

Daniel Dupré
0

Op 18 augustus verschijnt Microsoft Flight Simulator 2020. Als je over alle vliegtuigen en vliegvelden wilt beschikken, moet je er 120 euro voor over hebben.

Microsoft Flight Simulator 2020

(Bron: Microsoft)

Microsoft heeft de releasedatum en het prijsmodel van Flight Simulator 2020 bekend gemaakt. De vliegtuigsimulator zal op 18 augustus beschikbaar zijn als pc-versie. De standaard versie zal 70 euro kosten. Deze versie is volledig speelbaar, maar er ontbreken wel enkele uitgewerkte luchthavens en vliegtuigmodellen die je alleen krijgt als je de duurdere versies aanschaft.

Er verschijnen drie versies van Flight Simulator. De standaard editie biedt 20 vliegtuigen en 30 accuraat gesimuleerde luchthavens. Abonnees van de Xbox Game Pass voor de pc ontvangen deze versie zonder extra kosten. Daarnaast is er de Deluxe Edition, die 90 euro zal gaan kosten. Deze biedt 25 vliegtuigen en 35 accurate luchthavens. Uiteindelijk zal voor 120 euro de Premium Deluxe-editie verkrijgbaar zijn die 30 vliegtuigen en 40 luchthavens bevat.

Bekijk hier de Microsoft Flight Simulator – Pre-Order Launch Trailer:

Microsoft biedt in een blogbijdrage een gedetailleerd overzicht van alle vliegtuigen en vliegvelden van de verschillende versies. De luchthavens zijn in principe in alle uitvoeringen beschikbaar, alleen verschillen ze in de details.

Opvallend is dat in de standaardversie enkele grote luchthavens ontbreken wat de accurate detail-versies betreft. Zo zullen Nederlandse fans helaas de duurdere versies moeten aanschaffen indien ze een accuraat model van Schiphol willen zien. Gedetailleerde modellen van San Francisco International, London Heathrow of Dubai International Airport zijn alleen beschikbaar voor eigenaren van de Premium Deluxe-editie. Je zult ook naar deze editie moeten grijpen als je graag met de 787-10 Dreamliner wilt vliegen. Dit vliegtuigmodel ontbreekt in de andere twee versies.

Microsoft Flight Simulator 2020

De standaard-editie beschikt over 30 gedetailleerd vormgegeven vluchthavens; de Deluxe en Premium Deluxe-versies hebben er vijf, respectievelijk tien meer, waaronder Schiphol. (Bron: Microsoft)

Flight Simulator 2020 brengt het gehele aardoppervlak in driedimensionaal in beeld. De software maakt daarvoor gebruik van in totaal twee petabytes aan hi-res-gegevens van Microsofts mapservice Bing. Je zult daarvoor bovendien over een redelijk snelle internetverbinding moeten beschikken of de gewenste vluchtroutes van tevoren downloaden.

 

Meer game-nieuws lees je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er