Microsoft Build 2019 datum bekend

Marco den Teuling
0

Microsoft heeft de officiële datum bekendgemaakt voor zijn jaarlijks Build evenement voor ontwikkelaars. Microsoft Build 2019 zal plaatsvinden van 6 tot en met 8 mei in Seattle. Op Build is vaak te zien welke kant Microsoft op gaat met Windows en worden nieuwe initiatieven onthuld.

Tijdens de conferentie lichten sprekers zoals Microsoft-CEO Satya Nadella de koers toe die Microsoft heeft uitgestippeld voor Windows en voor andere producten en diensten van het bedrijf. Zo kwamen vorig jaar Cortana, Windows mixed-reality headsets en de komst van Ubuntu naar de Microsoft Store aan bod. De belangrijkste sessies worden ook gestreamd zodat je ze online kunt bekijken tijdens het event. Het programma is op dit moment nog niet bekend, maar zal op de officiële website van Build bekendgemaakt worden.

Microsoft Build 2019 ontwikkelaars datum officieel

Er wordt natuurlijk wel gespeculeerd over interessante onthullingen waar Microsoft mee kan komen. Zo zou Windows Core OS een behoorlijke update zijn voor Windows 10, met een modulaire opbouw en op specifieke apparaten afgestemde gebruikersinterface. Er gaan ook geruchten over Windows Lite, waarmee Microsoft beter zou willen concurreren met Googles Chrome OS. Volgens gelekte code wordt aan beide projecten al gewerkt. Toevalligerwijs (?) valt Microsoft Build in de week waarin ook Googles ontwikkelaarsconfertie Google I/O 2019 wordt gehouden.

Na afloop van de conferentie kun je de sessies via de Build-website bekijken, maar ze verschijnen meestal ook op Microsofts YouTube-kanaal voor ontwikkelaars.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Bitcoin kopen: wanneer is dit een goed moment?

Beleggers raken steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta. Daardoor wordt het ook voor de ‘gewone mens’ interessanter om hier in te handelen. Maar w...

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er