Microsoft Build 2019 datum bekend

Marco den Teuling
0

Microsoft heeft de officiële datum bekendgemaakt voor zijn jaarlijks Build evenement voor ontwikkelaars. Microsoft Build 2019 zal plaatsvinden van 6 tot en met 8 mei in Seattle. Op Build is vaak te zien welke kant Microsoft op gaat met Windows en worden nieuwe initiatieven onthuld.

Tijdens de conferentie lichten sprekers zoals Microsoft-CEO Satya Nadella de koers toe die Microsoft heeft uitgestippeld voor Windows en voor andere producten en diensten van het bedrijf. Zo kwamen vorig jaar Cortana, Windows mixed-reality headsets en de komst van Ubuntu naar de Microsoft Store aan bod. De belangrijkste sessies worden ook gestreamd zodat je ze online kunt bekijken tijdens het event. Het programma is op dit moment nog niet bekend, maar zal op de officiële website van Build bekendgemaakt worden.

Microsoft Build 2019 ontwikkelaars datum officieel

Er wordt natuurlijk wel gespeculeerd over interessante onthullingen waar Microsoft mee kan komen. Zo zou Windows Core OS een behoorlijke update zijn voor Windows 10, met een modulaire opbouw en op specifieke apparaten afgestemde gebruikersinterface. Er gaan ook geruchten over Windows Lite, waarmee Microsoft beter zou willen concurreren met Googles Chrome OS. Volgens gelekte code wordt aan beide projecten al gewerkt. Toevalligerwijs (?) valt Microsoft Build in de week waarin ook Googles ontwikkelaarsconfertie Google I/O 2019 wordt gehouden.

Na afloop van de conferentie kun je de sessies via de Build-website bekijken, maar ze verschijnen meestal ook op Microsofts YouTube-kanaal voor ontwikkelaars.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je de finale Spanje – Engeland geheel gratis

Wil je de wedstrijden van het EK 2024 (gratis) live kijken? In dit artikel lees je hoe je vandaag de finale Spanje - Engeland in de hoogste kwaliteit ...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er