Metalen bonen houden koffie en thee warm

Redactie
0

Een thermoskan is fijn, maar houdt je koffie of thee daar niet erg lang warm mee. Dat moet beter kunnen, vonden twee Amerikaanse ingenieurs toen zij de Coffee Joulies bedachten (www.joulies.com). Vijf van deze metalen bonen moeten voldoende zijn om 0,4 liter koffie ruim drie uur lang op 60 graden te houden.

Binnenin de ‘bonen’ zit een phase-change materiaal dat de warmte van de koffie kan ‘managen’. Het materiaal smelt boven de 60 graden en neemt daarbij warmte op. Zodra de koffie tot onder de 60 graden is afgekoeld, wordt het materiaal weer vast en loopt de opgenomen warmte langzaam weer terug, zodat de koffie constant op een vaste drinkbare temperatuur blijft. Goedkoop is het niet, de vijf bonen kosten bijna 50 dollar.

Deel dit artikel

Lees ook

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er