Metalen bonen houden koffie en thee warm

Redactie
0

Een thermoskan is fijn, maar houdt je koffie of thee daar niet erg lang warm mee. Dat moet beter kunnen, vonden twee Amerikaanse ingenieurs toen zij de Coffee Joulies bedachten (www.joulies.com). Vijf van deze metalen bonen moeten voldoende zijn om 0,4 liter koffie ruim drie uur lang op 60 graden te houden.

Binnenin de ‘bonen’ zit een phase-change materiaal dat de warmte van de koffie kan ‘managen’. Het materiaal smelt boven de 60 graden en neemt daarbij warmte op. Zodra de koffie tot onder de 60 graden is afgekoeld, wordt het materiaal weer vast en loopt de opgenomen warmte langzaam weer terug, zodat de koffie constant op een vaste drinkbare temperatuur blijft. Goedkoop is het niet, de vijf bonen kosten bijna 50 dollar.

Deel dit artikel

Lees ook

Is het veilig om met je smartphone voor echt geld te spelen in het online casino?

Sinds kort gokken voor het eerst meer mensen mobiel dan via pc. Maar is dat wel veilig? Hier wordt uitgelegd hoe je veilig met je smartphone in een on...

Apple Event, California Streaming met nieuwe iPhone en Airpods

Apple event "California Streaming",14 september 19:00 uur wordt de iPhone 13 aangekondigd, maar mogelijk ook de Apple Watch, AirPods en iPads.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er