Meerdere voorbeelden van handige IT-apparatuur – gereedschap die je misschien niet kende!

Blog
0

De ICT-sector is een gevarieerde wereld, die tal van mogelijkheden biedt qua apparatuur en accessoires. Wil je jouw ICT-systeem thuis of op je werk op orde houden, dan heb je naast computers, laptops en soortgelijke devices ook gereedschappen nodig.Met het juiste gereedschap kun je snel kleine of grote reparaties uitvoeren, bekabeling aanleggen en – als dat nodig is – nieuw aansluitingen maken. Maar welke IT-gereedschappen zijn écht noodzakelijk?

In dit blog lichten we enkele handige tools uit, die je als ICT’er of als doe-het-zelver niet mag missen om de meest basale IT-ingrepen te doen.

Een LSA tang: onmisbaar als je IT-bedrading wilt aanleggen

Een heel handige tool om altijd bij je te hebben, is een LSA tang. Dit type tang, ook wel bekend onder de naam LSA punch down tool, is belangrijk om op een snelle, efficiënte en veilige manier UTP-bekabeling aan te leggen.

Met deze tang kun je razendsnel en heel eenvoudig de kabels strippen, zodat de adders van de bedrading bloot komen te liggen.

Vervolgens kun je ze volgens de zogeheten B-norm op de juiste volgorde van kleuren leggen. Hierna kunnen de diverse aderdraden na elkaar in de LSA-strook van een wandcontactdoos of een paneel geplaatst worden, met behulp van de LSA tang.

Als je de draden goed aandrukt, zorgt de tang ervoor dat de extra lengte die je wilt verwijderen automatisch afgeknipt wordt. Een LSA-tang is dan ook heel handig montagegereedschap dat in het bezit hoort te zijn van elke ICT’er.

Nuttige kleine schroevendraaiers

Naast een LSA-tang kun je als IT’er of technicus niet zonder een set met kleine schroevendraaiers, om daarmee de allerkleinste schroeven in een computer, smartphone of laptop te kunnen losdraaien en vastmaken.

Kies voor een setje met diverse maten schroevendraaiers en voor uiteenlopende soorten, zoals een inbusschroevendraaier, een kruiskop en een standaard schroevendraaier.

Zo heb je altijd de zekerheid dat je over een passende schroevendraaier beschikt, waar je je klus mee kunt uitvoeren.

Een onderhoudsset voor computers en ICT-apparaten

Nuttig om als IT-specialist altijd bij je te hebben is natuurlijk ook een universele onderhoudsset voor computers en devices. Denk hierbij aan accessoires waar je een PC, laptop of ander apparaat schoon kunt maken.

Verder zijn een coaxiale tang, een voorraadje connectors, een setje kabels en een kabeltester onmisbaar in de gereedschapskist van een doe-het-zelver, technicus of IT’er.

Kijk gewoon eens rond in het assortiment van een elektronicazaak, want er zijn nog veel meer handige en belangrijke tools die je kunt gebruiken om elke IT-klus goed te kunnen uitvoeren. Veel succes gewenst met het uitvoeren van je klussen alvast!

Meer over

LB

Deel dit artikel

Lees ook

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Q...

0 Praat mee