Meer informatie over nieuwe Xbox-console bekend

Alieke van Sommeren
0

Microsoft heeft meer informatie over de nieuwe Xbox-gameconsole bekendgemaakt. De Xbox Series X krijgt 12 teraflops aan rekenkracht en dat betekent twee keer de rekenpower van zijn voorganger en acht keer zo krachtig als de Xbox One.

De custom processor benut AMD’s laatste Zen 2- and RDNA 2-architectuur en zorgt voor een gigantische sprong in performance. Dit zorgt voor hogere framerates, grotere en meer gedetailleerde gamewerelden en een nog meer meeslepende ervaring. De omgevingen worden nog dynamischer en mooier dankzij raytracing. De Xbox Series X ondersteunt tot maximaal 120 fps, tot 8K en variable refreshrate (VRR).

xbox series x

De console krijgt een next-gen ssd en quick resume-functie die je meerdere games laat pauzeren en vrijwel instant weer laat verderspelen. De latentie tussen de console en controller wordt geoptimaliseerd, wat zorgt voor een preciezere en responsievere besturing.

Microsoft belooft dat oude Xbox-games te spelen blijven op de nieuwe console en er beter uitzien en fijner spelen dan ooit. De nieuwe Xbox wordt eind dit jaar uitgebracht, rond de feestdagen. Over de prijs is nog niets bekendgemaakt. De komende maanden geeft Microsoft verdere details vrij over de nieuwe Series X.

c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er