Streaming diensten moeten meer Europese programma’s tonen

Daniel Dupré
0

De EU-lidstaten hebben ingestemd in wijzigingen in de regelgeving die bepalen dat in toekomst 30 procent van alle content in de programmering van tv-zenders en aanbieders van streaming services zoals Netflix, iTunes en Amazon Prime van Europese makelij moet zijn. Het doel hiervan is om de culturele veelzijdigheid te verhogen, de content van lidstaten stimuleren en zorgen dat video on demand-diensten meer gaan investeren in Europese producties.

Het Europese Parlement had hier in oktober al mee ingestemd, maar nu is de richtlijn van audiovisuele media ook officieel van kracht gegaan. De lidstaten van de EU hebben 21 maanden de tijd om hun nationale wetgeving er op aan te passen.

Een deel van de richtlijn is ook om strengere regels in te stellen voor online videodiensten om kinderen en jongeren te beschermen voor al te gewelddadige content en ongeschikte advertenties. Deze nieuwe voorschriften verplichten kanalen zoals YouTube om snel te reageren wanneer gebruikers melding maken van gewelddadige of aanstootgevende video’s. De providers moeten ook zorgen dat het maken van zulke meldingen eenvoudig kan worden gedaan.

Ook zijn er nu richtlijnen die VoD-platformen verplichten dat gegevens van kinderen niet geaggregeerd mogen worden tot profielen, waarmee doelgerichte reclame kan getoond op basis van hun kijkgedrag.

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er