Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Elwin Hodžić
0

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Qualcomm-processor en innovatieve AI-toepassingen.

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop


Meer weten over de nieuwe AI-laptops?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Design en specificaties

De Medion SPRCHRGD 14 S1 Elite wordt aangedreven door een 12-core Qualcomm Snapdragon X Elite-processor, gebaseerd op ARM-architectuur. Deze processor zorgt volgens de fabrikant voor efficiënte gegevensverwerking, laag energieverbruik, minder warmteontwikkeling en stille werking.

Bovendien voorziet Medion deze laptop van 1 TB ssd-opslag en 32 GB LPDDR5x RAM-geheugen. Het 14-inch scherm met een WQXGA+-resolutie (2880 x 1800) biedt een verversingssnelheid van 120Hz en zou volgens Medion een goede kleurweergave moeten bieden dankzij de 100% sRGB-dekking.

De fabrikant benadrukt bovendien dat de audioprestaties en de klassieke aluminium behuizing deze laptop compleet maken. De ingebouwde Qualcomm Hexagon NPU verbetert het gebruik van kunstmatige intelligentie door gegevens lokaal te verwerken, wat ook de privacy ten goede komt.

Geavanceerde AI-toepassingen

Medion beweert dat de integratie van AI in de hardware van de laptop diverse intuïtieve en zelflerende technologieën mogelijk maakt. Deze technologieën passen zich aan individuele werkgewoonten en voorkeuren aan, automatiseren routinetaken en verbeteren de efficiëntie.

De laptop biedt bijvoorbeeld AI-ondersteunde tekstverwerking, geeft aanbevelingen voor entertainment en optimaliseert dagelijkse routines op basis van agenda’s en takenlijsten.

Copilot+ functies

De Medion SPRCHRGD 14 S1 Elite integreert de nieuwste Copilot+ functies. CoCreator genereert kunstwerken op basis van tekstinvoer. Live Captions biedt realtime ondertiteling voor gesproken audio en vertaalt deze uit meer dan 40 talen. De Recall-functie fungeert als een digitale tijdlijn en werkt als een ‘fotografisch geheugen’, waardoor gebruikers gemakkelijk eerdere activiteiten kunnen terugvinden. Bovendien biedt deze functie privacycontroles en hoge beveiligingsstandaarden.

Energieverbruik

De laptop stemt volgens Medion het energieverbruik af op gebruikersgedrag met AI-geoptimaliseerde energiebeheeralgoritmen. Met de 65Wh-batterij zou je tot 17 uur moeten kunnen werken volgens de fabrikant.

Beveiliging en privacy

De fabrikant meldt dat de Medion SPRCHRGD 14 S1 Elite uitgebreide beveiligingsfuncties biedt. Zo waarschuwen deze beveiligingsfuncties bijvoorbeeld voor ongebruikelijke aanmeldpogingen, voeren ze automatische beveiligingsupdates uit en controleren de integriteit van gegevens. De Recall-functie slaat lokaal schermafbeeldingen op. Gebruikers doorzoeken de tijdlijn met Windows Hello. De Privacy Mode Switch schakelt de camera en microfoon uit, en de vingerafdruksensor ontgrendelt de laptop snel.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf medio juli zou deze laptop van Medion beschikbaar moeten zijn bij verschillende (web)winkels zoals de Mediamarkt. De versie met 1 TB opslag en 32 GB werkgeheugen kost 1399,00 euro. De variant met 512 GB opslag en 16 GB werkgeheugen kost 1299,00 euro.


Meer weten over de nieuwe AI-laptops?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

laptopMedion

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er