Medeoprichter van Microsoft Paul Allen overleden

Daniel Dupré
0

Op 15 oktober 2018 is  Paul Allen op 65-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker. Hij was als medeoprichter van Microsoft bepalend in de eerste grote successen van het bedrijf. De technologiepionier had een uitgebreid portfolio aan investeringen en bezat twee professionele sportteams in de VS. Daarnaast heeft hij veel geschonken aan goede doelen.

Paul Allen Microsoft oprichter overleden

Bron: Microsoft

In 1975 richtte Allen samen met zijn jeugdvriend Bill Gates Microsoft op. In 1980 lukte het beiden een deal met IBM te sluiten om het besturingssysteem voor hun computers te leveren. Dat werd uiteindelijk MS-DOS, wat de basis werd voor het succes van Microsoft . Kort daarna werd Allen gediagnosticeerd met lymfeklierkanker, waarop hij zijn taken bij Microsoft grotendeels neerlegde, maar nog wel aan bleef als lid van de raad van bestuur.

In een verklaring zei Bill Gates “kapot van het overlijden van een van mijn oudste en dierbaarste vrienden” te zijn. Zonder hem zou volgens Gates de personal computer nu niet bestaan.

Na zijn rol bij Microsoft heeft Allen naast zijn goede doelen onder andere geïnvesteerd in technologie- en ruimtevaartbedrijven, opleidingsinstituten en enkele infrastructuurprojecten in zijn geboortestad Seattle. Ook was hij eigenaar van de American football club, de Seattle Seahawks, het basketbal team de Portland Trail Blazers en voetbalclub de Seattle Sounders FC.

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er