MasterFrame 700 – hang je pc aan de muur als een kunstwerk

Redactie
0

Het is altijd leuk om te zien met wat voor bijzondere ideeën hardwarefabrikanten op de proppen komen. De MasterFrame 700 van Cooler Master is een bijzondere behuizing die flexibel als testbench of als iets meer conventionele behuizing gebruikt kan worden. Je kunt er zelfs je pc mee aan de muur hangen als een soort kunstwerk.

Misschien ken je van Samsung wel de tv ‘The Frame’: die heeft een mooie omlijsting en toont als je hem niet gebruikt foto’s, zodat je tv als een soort kunstwerk aan de muur hangt. Daarbij valt juist niet zo op dat het een tv is.

De MasterFrame 700 van Coolermaster is een bijzondere pc-behuizing die je ook aan de muur kunt hangen als een kunstwerk. Maar dan een die juist wel heel erg opvalt.

MasterFrame 700 pc aan de muur hangen kunstwerk Cooler Master

Met de MasterFrame 700 hang je je pc als een kunstwerk aan de muur.

Aan de muur ophangen is slechts een van de meer speciale opties om de MasterFrame 700 in te zetten, middels een 100mm x 100mm VESA mount.

De MasterFrame 700 is verder ook in te zetten als open testbench door de zijvleugels verder naar achteren te klappen. In die configuratie zul je niet zo gauw problemen hebben qua ruimte, hoe groot een grafische kaart of radiator voor waterkoeling ook is.

Door de zijvleugels juist naar ‘binnen’ te klappen en een glazen zijpaneel te bevestigen, neemt de MasterFrame 700 meer de vorm aan van een conventionele tower-behuizing. De vier speciaal ontworpen scharnieren moeten zorgen dat je goed tussen de verschillende standen kunt wisselen.

MasterFrame 700 pc testbench

De MasterFrame 700 in testbench-stand.

De MasterFrame 700 staat op de speciale 2021 Showcase-site van Cooler Master. Daar wordt een prijs vermeld van $ 179 en beschikbaarheid in het 1e kwartaal van 2021. Over prijzen of verkrijgbaarheid in Nederland hebben we echter nog geen informatie ontvangen.

Meer nieuwe producten

Net als andere fabrikanten heeft ook Cooler Master meer online aankondigingen en presentaties van producten, nu grote evenementen door de Corona-pandemie niet normaal fysiek plaatsvinden. Op de Showcase-site staan nog meer interessante nieuwe producten, zoals de EG200 externe videokaartdock, XG Plus series powersupply en het MK 721 toetsenbord. Uiteraard allemaal ook in uitvoeringen met de nodige (RGB-)leds.

Door Corona is gamen nog populairder geworden, dus zien we ook game-stoelen, game-monitors en game-bureau’s. Gelukkig zijn de koeloplossingen waar Cooler Master bekend mee is geworden niet vergeten: er zijn ook diverse nieuwe modellen lucht- en waterkoeling, met én zonder leds.

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't magazine 4/2023

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er