Marantz PM7000N versterker met ingebouwde hi-res-muziekstreamer

Daniel Dupré
0
Marantz lifestyle

(Bron: Marantz)

Marantz heeft de PM7000N aangekondigd, een hifi-versterker die hoge resolutie muziek kan streamen. Via het ingebouwde HEOS-systeem is het mogelijk om muziek te streamen van onder andere Spotify, Tidal, Deezer, of van een lokale muziekbibliotheek. Marantz heeft de versterker ontworpen voor muziekliefhebbers en daarom voorzien van hoogwaardige audiocomponenten en eigen technologieën, zoals de Current Feedback-versterking en Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM-SA3).

De versterker ondersteunt HEOS multiroom, het systeem waarmee je andere Marantz-apparaten die ook HEOS ondersteunen met elkaar kunt verbinden en zo dezelfde muziek overal in huis kunt streamen. Naast de streamingdiensten kun je ook lokaal opgeslagen audioformaten zoals FLAC HD 192/24 en DSD5.6 afspelen. Je kunt dan bijvoorbeeld met de Spotify-app muziek die op een mobiel apparaat of computer staat selecteren en naar de PM7000N streamen. Het apparaat ondersteunt ook Bluetooth of Apple AirPlay 2.

De versterker houdt het analoge circuit strikt gescheiden van het digitale gedeelte, om tegen storing van andere bronnen beschermen. Daarom zit het digitale circuit in een afgeschermde behuizing binnen in de versterker. Als je van een analoge bron naar muziek wilt luisteren, kun je via de Pure-modus ook digitale bronnen zoals USB-A, netwerk, wifi en/of bluetooth zowel afzonderlijk of tegelijkertijd uitschakelen. De Marantz functioneert dan als een volledig analoge versterker.

PM7000N_Shielded_Network_Board_3

Binnen in de versterker zitten de digitale componenten in een afgescheiden behuizing om storingen te minimaliseren. (Bron: Marantz)

Voor vinyl-liefhebbers is de Marantz voorzien van een phono-ingang waar je een platenspeler op kunt aansluiten. Daarnaast heeft hij vier analoge ingangen, een analoge uitgang, een coaxiale en twee optische digitale ingangen, waarop je bijvoorbeeld een tv of settopbox kunt aansluiten. De digitale aansluitingen registreren bovendien automatisch wanneer er een tv wordt ingeschakeld en de versterker schakelt dan automatische over naar die bron. Met de afstandsbediening van de tv kun je dan ook het geluidsvolume regelen. Ook zit er een USB-A-poort op om audiobestanden vanaf een usb-stick te spelen en heeft de versterker een subwoofer pre-out voor 2.1-systemen. De versterker levert 2 × 60 W bij 8 ohm of 2 × 80 W bij 4 ohm.

De Marantz PM7000N heeft een adviesprijs van 1199 euro en is vanaf 15 november in de handel verkrijgbaar.

 

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er