Loyale IT-ers verdienen minder

Noud van Kruysbergen
0

Een IT-er die uit loyaliteit jaren bij dezelfde baas blijft werken, verdient vaak minder dan iemand die van job naar job hopt.Het hebben van veel kennis en expertise blijkt daarbij minder belangrijk.

Het gemiddelde salaris van werknemers die hun werkgever trouw bleven is het afgelopen volgens een onderzoek van Berenschot en AG Connect maar 2,3 procent gestegen. Een hoger salaris is vaak dan ook stimulans voor een andere baan. Jobhoppers kregen er gemiddeld 10 to 15 procent bij. Omdat de inflatie 1,9 procent was, gingen de trouwe IT-ers er eigenlijk niets op vooruit.

De krapte op de IT-markt is groot, dus lopen bedrijven het risico goede en loyale werknemers kwijt te raken. Maar als je meer wilt verdienen moet je toch echt van baan veranderen. Dat blijkt 15 procent van de IT-ers dan ook te doen. Maar de meeste IT-ers zijn niet echt actief op zoek naar een nieuwe baan en wachten tot er een mooie kans voorbijkomt. Slechts 11 procent van hen is actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Door het tekort aan goede IT-ers lijkt een loonsverhoging logisch. Maar die blijft vaak uit, en pas dan gaat men op zoek naar een andere baan.

AG Connect en Berenschot voerden de Salary Survey dit jaar voor de 20e keer uit. 2.688 IT-ers namen deel aan het onderzoek, waarvan 1.756 de vragenlijst volledig hebben ingevuld. Daarbij zijn ook leden van beroepsvereniging KNVI ondervraagd.

 

c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er