Logitech MeetUp 2 gelanceerd voor vergaderingen in huddle rooms

Elwin Hodžić
0

Na zeven jaar sinds de release van de eerste MeetUp heeft Logitech de videobar vernieuwd met slimme functies. Daarnaast is de nieuwe MeetUp 2 gemaakt van gerecycled plastic en is de integratie in vergaderruimtes vereenvoudigd.

We kregen een exclusieve uitnodiging van Logitech voor een persbijeenkomst op 14 en 15 mei bij hun op het kantoor in Cork, Ierland.

Kantoor van Logitech in Cork, Ierland

Toenemende vraag naar slimme technologie

De afgelopen jaren hebben huddle rooms (kleinere ‘hybride’ vergaderruimtes) volgens Logitech aanzienlijk meer aandacht gekregen, wat een groeiende vraag heeft gecreëerd naar geschikte technologieën voor videovergaderingen in deze ruimtes.

Logitech stelt dat deze technologieën flexibel moeten zijn en verschillende scenario’s moeten ondersteunen, zoals gebruikers die al een pc-setup gebruiken of hun eigen laptop meebrengen in een BYOD (Bring Your Own Device) opstelling.

De fabrikant geeft bovendien aan dat zij jarenlang gewerkt hebben aan het verbeteren van functies met behulp van AI om de samenwerking tussen collega’s te verbeteren. Deze intelligente functies zijn nu geïntegreerd in de MeetUp 2.


Op de hoogte blijven van alle zakelijke producten van Logitech?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

AI-gedreven innovaties

Bij de nieuwe MeetUp 2 spelen AI-gedreven videofuncties een grote rol. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld RightSight 2. Deze functie draagt sterk bij aan het creëren van een gelijkwaardige vergaderervaring voor deelnemers op afstand. Het automatiseert het framen van deelnemers in de vergaderruimte, ongeacht of het de actieve spreker betreft, een groep deelnemers of individuele deelnemers.

Met RightSound 2 worden algoritmen toegevoegd op het gebied van audio die stemgeluid balanceren en ongewenste geluiden wegfilteren. Ook onderdrukt het echo in galmende ruimtes.

Een live demonstratie van de nieuwe Logitech MeetUp 2 (prototype) in Cork, Ierland

Naadloze integratie met populaire software

De nieuwe Logitech MeetUp 2 werkt samen met populaire videovergaderplatformen die mensen dagelijks gebruiken. Denk hierbij aan platformen zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet.

Gebruikers van MeetUp 2 kunnen profiteren van functies zoals de Zoom Rooms Smart Gallery, die individuele feeds opzet van de verschillende deelnemers in de vergaderruimte.

Een ander voorbeeld is Microsoft Intelliframe, dat deelnemers automatisch in frames plaatst zodat iedere deelnemer op gelijkwaardig niveau zichtbaar is.


Op de hoogte blijven van alle zakelijke producten van Logitech?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Duurzaam ontwerp

Steeds meer rust de verantwoordelijkheid voor de aanschaf van technologie met een verminderde impact op onze leefomgeving bij IT volgens Logitech. Daarom is de nieuwe Logitech MeetUp 2 ontworpen met Design for Sustainability (DfS)-principes in gedachten. Dit framework leidt productteams naar lagere impact en meer circulaire ontwerpoplossingen. Tijdens de persbijeenkomst is uitgebreid stilgestaan bij deze aanpak.

Een weergave van hoe ze aan de slag gaan bij Logitech met het ontwerpen van duurzame producten. Elk gekleurd balletje heeft zijn eigen materiaal waarbij het de voorkeur heeft om van alles zo min mogelijk te gebruiken.

De MeetUp 2 vervangt nieuw plastic door gerecycled plastic, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verkleind en plastic uit oude consumentenelektronica een tweede leven krijgt. De plastic onderdelen in MeetUp 2 bestaan voor 62% uit gerecycled plastic.

Door te kiezen voor gerecycled plastic in plaats van nieuw plastic, bespaart het ontwerp van MeetUp 2 15.5t CO2-equivalent per 10.000 eenheden. Dit helpt volgens Logitech inkopers om de Scope 3-emissies van hun bedrijf indirect te verlagen.

Flexibiliteit en eenvoud in gebruik

Dit nieuwe product van Logitech is ontworpen voor kleine ruimtes waar maximaal zes personen samenkomen. De videobar biedt flexibiliteit in USB-modus met een computer die al in de ruimte wordt gebruikt, maar er is ook een BYOD-modus beschikbaar om een eigen laptop aan te sluiten.

In BYOD-opstellingen kunnen gebruikers direct hun laptops of mobiele apparaten verbinden met de MeetUp 2, en met behulp van de (optionele) Logitech Active USB Cable kunnen zij videovergaderingen hosten vanaf hun platform naar keuze. IT-admins kunnen de status van een ruimte monitoren, updates uitrollen en instellingen aanpassen via ethernet of WiFi door Logitech Sync-software te gebruiken.

Als MeetUp 2 niet wordt gebruikt voor een vergadering, kan het beeldscherm in de ruimte worden gebruikt om content te tonen, zoals bedrijfslogo’s en instructies over het gebruik van de ruimte. Dit wordt mogelijk gemaakt door Logitech Sync en AppSpace.

Prijs & beschikbaarheid

Na de zomer voegt MeetUp 2 zich bij de line-up van Logitech met conferentiecamera’s. De verwachting is dat dit nieuwe product 999 euro zal kosten.

Tot slot

Graag willen wij bovendien Logitech bedanken voor de exclusieve uitnodiging om hun kantoor in Cork, Ierland te bezoeken, waar we een rondleiding kregen en als een van de eersten de nieuwe Logitech MeetUp 2 mochten zien.


Op de hoogte blijven van alle zakelijke producten van Logitech?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er