LG Puricare: gezichtsmasker met ingebouwde luchtreiniger

Daniel Dupré
0

In aanloop naar de IFA heeft LG het Puricare gezichtsmasker gepresenteerd. Het masker heeft twee ingebouwde filters en beschikt over actieve ventilatie.

(Bron: LG)

Volgens LG zijn de HEPA-filters die in Puricare zijn ingebouwd vergelijkbaar met de filters die het bedrijf in zijn huishoudelijke luchtzuiveringsinstallaties gebruikt. Dankzij deze filters voorziet het LG-masker zijn dragers van gefilterde lucht, zowel binnen als buiten. Twee ingebouwde ventilatoren passen hun snelheid aan het ademhalingsritme van de drager aan. De onderdelen van de Puricare kunnen worden vervangen en gerecycled. Ook is er een speciale app beschikbaar die de gebruiker informeert wanneer er bijvoorbeeld nieuwe filters moeten worden aangebracht.

De LG Puricare wordt door een 820 mAh accu van stroom voorzien. Afhankelijk van de ingestelde ventilatorsnelheid zou een volledige acculading voldoende zijn voor twee tot acht uur ononderbroken werking, schrijft LG in de aankondiging. Net als wegwerpmaskers bevestig je de Puricare met twee elastiekjes aan je oren.

De Puricare laadt je op in een beschermhoes, die bovendien ontworpen is om ziektekiemen onschadelijk te maken via ingebouwde UV-lampen. Het is op dit moment nog onduidelijk hoeveel het masker zal kosten – en of het überhaupt beschikbaar zal zijn in Europa: LG wil het masker in het vierde kwartaal op ‘geselecteerde markten’ gaan aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er