LG Puricare: gezichtsmasker met ingebouwde luchtreiniger

Daniel Dupré
0

In aanloop naar de IFA heeft LG het Puricare gezichtsmasker gepresenteerd. Het masker heeft twee ingebouwde filters en beschikt over actieve ventilatie.

(Bron: LG)

Volgens LG zijn de HEPA-filters die in Puricare zijn ingebouwd vergelijkbaar met de filters die het bedrijf in zijn huishoudelijke luchtzuiveringsinstallaties gebruikt. Dankzij deze filters voorziet het LG-masker zijn dragers van gefilterde lucht, zowel binnen als buiten. Twee ingebouwde ventilatoren passen hun snelheid aan het ademhalingsritme van de drager aan. De onderdelen van de Puricare kunnen worden vervangen en gerecycled. Ook is er een speciale app beschikbaar die de gebruiker informeert wanneer er bijvoorbeeld nieuwe filters moeten worden aangebracht.

De LG Puricare wordt door een 820 mAh accu van stroom voorzien. Afhankelijk van de ingestelde ventilatorsnelheid zou een volledige acculading voldoende zijn voor twee tot acht uur ononderbroken werking, schrijft LG in de aankondiging. Net als wegwerpmaskers bevestig je de Puricare met twee elastiekjes aan je oren.

De Puricare laadt je op in een beschermhoes, die bovendien ontworpen is om ziektekiemen onschadelijk te maken via ingebouwde UV-lampen. Het is op dit moment nog onduidelijk hoeveel het masker zal kosten – en of het überhaupt beschikbaar zal zijn in Europa: LG wil het masker in het vierde kwartaal op ‘geselecteerde markten’ gaan aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine 11/2022

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Asus B650 moederborden aangekondigd voor Ryzen 7000

Asus heeft een nieuwe lijn AMD B650 en 650E moederborden aangekondigd voor de nieuwe AMD Ryzen 7000 processors.

PowerPoint malware via muisbeweging – besmet zonder macro’s

Er is PowerPoint malware ontdekt die kwaadaardige code laadt en uitvoert na een muisbeweging, zonder macro's. De malware komt uit Rusland.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er