LG Puricare: gezichtsmasker met ingebouwde luchtreiniger

Daniel Dupré
0

In aanloop naar de IFA heeft LG het Puricare gezichtsmasker gepresenteerd. Het masker heeft twee ingebouwde filters en beschikt over actieve ventilatie.

(Bron: LG)

Volgens LG zijn de HEPA-filters die in Puricare zijn ingebouwd vergelijkbaar met de filters die het bedrijf in zijn huishoudelijke luchtzuiveringsinstallaties gebruikt. Dankzij deze filters voorziet het LG-masker zijn dragers van gefilterde lucht, zowel binnen als buiten. Twee ingebouwde ventilatoren passen hun snelheid aan het ademhalingsritme van de drager aan. De onderdelen van de Puricare kunnen worden vervangen en gerecycled. Ook is er een speciale app beschikbaar die de gebruiker informeert wanneer er bijvoorbeeld nieuwe filters moeten worden aangebracht.

De LG Puricare wordt door een 820 mAh accu van stroom voorzien. Afhankelijk van de ingestelde ventilatorsnelheid zou een volledige acculading voldoende zijn voor twee tot acht uur ononderbroken werking, schrijft LG in de aankondiging. Net als wegwerpmaskers bevestig je de Puricare met twee elastiekjes aan je oren.

De Puricare laadt je op in een beschermhoes, die bovendien ontworpen is om ziektekiemen onschadelijk te maken via ingebouwde UV-lampen. Het is op dit moment nog onduidelijk hoeveel het masker zal kosten – en of het überhaupt beschikbaar zal zijn in Europa: LG wil het masker in het vierde kwartaal op ‘geselecteerde markten’ gaan aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine mei/2022

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Ransomware Deadbolt is terug – onmiddellijk NAS updaten noodzakelijk

Fabrikant QNAP waarschuwt voor nieuwe aanvallen met ransomware Deadbolt. Admins moeten beschikbare updates voor hun NAS snel installeren.

Alles over dedicated hosting!

Dit artikel gaat over dedicated hosting. We leggen uit wat dat is en wanneer dat een goede oplossing is. Maar welke alternatieven bestaan er?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er