Laatste stemronde op Facebook

Redactie
0

Facebook-gebruikers zullen hun recht van inspraak bij het aanpassen van regels in ’s werelds grootste online netwerk verliezen. De aanbieder zal de stemprocedure zoals gepland kunnen afschaffen. Vandaag werd enkele uren voordat de laatste stemronde afliep al duidelijk dat Facebook de nieuwe regels ook kan hanteren. Tot maandagmiddag hadden ongeveer 650.000 leden (circa 0,06 procent van alle gebruikers) hieraan deelgenomen.

Om ervoor te zorgen dat de uitslag ook bindend is, moet er minimaal 30 procent deelnemen. Dat komt momenteel neer op zo’n 300 miljoen leden. De vorige keer (in juni) was dat nog maar 0,04 procent van alle gebruikers. Facebook besloot de stemrondes vervolgens af te schaffen. In plaats daarvan moeten er extra mogelijkheden komen om vragen te stellen aan de verantwoordelijken voor privacy.

In de huidige stemronde sprak zich een duidelijke meerderheid van meer dan 571.000 deelnemers uit tegen de voorgestelde wijzigingen. Er kan nog uiterlijk tot 21.00 uur worden gestemd.

Het online netwerk ligt in het kader van privacy vaak onder vuur, en benadrukte de stemrondes telkens als voorbeeld voor democratie tussen het bedrijf en haar klanten De procedure werd in 2009 geïntroduceerd, toen Facebook nog ongeveer 200 miljoen gebruikers had. Critici verweten Facebook dat de stemrondes door de onrealistisch hoge drempel van 30 procent een sof waren.

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er