Laatste stemronde op Facebook

Redactie
0

Facebook-gebruikers zullen hun recht van inspraak bij het aanpassen van regels in ’s werelds grootste online netwerk verliezen. De aanbieder zal de stemprocedure zoals gepland kunnen afschaffen. Vandaag werd enkele uren voordat de laatste stemronde afliep al duidelijk dat Facebook de nieuwe regels ook kan hanteren. Tot maandagmiddag hadden ongeveer 650.000 leden (circa 0,06 procent van alle gebruikers) hieraan deelgenomen.

Om ervoor te zorgen dat de uitslag ook bindend is, moet er minimaal 30 procent deelnemen. Dat komt momenteel neer op zo’n 300 miljoen leden. De vorige keer (in juni) was dat nog maar 0,04 procent van alle gebruikers. Facebook besloot de stemrondes vervolgens af te schaffen. In plaats daarvan moeten er extra mogelijkheden komen om vragen te stellen aan de verantwoordelijken voor privacy.

In de huidige stemronde sprak zich een duidelijke meerderheid van meer dan 571.000 deelnemers uit tegen de voorgestelde wijzigingen. Er kan nog uiterlijk tot 21.00 uur worden gestemd.

Het online netwerk ligt in het kader van privacy vaak onder vuur, en benadrukte de stemrondes telkens als voorbeeld voor democratie tussen het bedrijf en haar klanten De procedure werd in 2009 geïntroduceerd, toen Facebook nog ongeveer 200 miljoen gebruikers had. Critici verweten Facebook dat de stemrondes door de onrealistisch hoge drempel van 30 procent een sof waren.

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

Ontdek de KPN Aanbieding voor gratis TV Kijken of een €250 cadeaubon

Vrij recent hadden we nog twee artikels geschreven over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023. De prijsverhogingen van deze tw...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er