KPN gaat samenwerken met FON

Alieke van Sommeren
0

KPN logoNa Ziggo en UPC is ook KPN nu van plan een gedeelte van de verbindingen van hun klanten te delen om zo extra openbare wifi-hotspots mogelijk te maken. Het bedrijf wil hiervoor samenwerken met FON, het grootste wereldwijde ‘crowdsourced wifi-netwerk’.

KPN heeft al een groot aantal hotspots in Nederland (1500 stuks) en het bedrijf ziet deze stap als perfecte aanvulling op zowel de eigen hotspots als de al bestaande vaste en mobiele internetverbindingen. Door de samenwerking met FON kunnen klanten van KPN in het buitenland ook gebruik maken van FON-hotspots. De planning is dat het komende halfjaar wordt gestart met tests en de diensten later dit jaar worden aangeboden.

Het is ons niet bekend of ook andere providers die gebruik maken van het KPN-netwerk onder de samenwerking gaan vallen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er