Koffer met Bluetooth en accu

Noud van Kruysbergen
0

bluesmartDe in Silicon Valley gevestigde start-up Bluesmart had zijn Bluesmart-reiskoffer met ingebouwde elektronica via crowdfunding succesvol gefinancierd. Hij zou oorspronkelijk vanaf april 2015 verscheept worden, maar die termijn is uitgesteld tot december 2015. Je kunt hem voor je zomervakantie helaas nog niet gebruiken, maar bestellen is wel alvast mogelijk.

Wat is er nou zo bijzonder aan een koffer van 55 x 36 x 23 centimeter, met een inhoud van 34 liter en een leeg gewicht van 3,8 kilo? Hij communiceert via Bluetooth met Android- en iOS-apparaten en heeft een elektronisch slot dat automatisch ver- en ontgrendelt zodra de koffer het Bluetooth-contact met de smartphone verliest of weer opbouwt. Via Bluetooth geeft de koffer ook zijn gewicht aan de telefoon door. De weegmodule zit in de handgreep geïntegreerd en het wegen begint zodra je de koffer optilt. Via twee poorten kan de koffer je smartphone of tablet met zijn accu van 10.000 mAh opladen.

Onderweg verzamelt de bijbehorende Bluesmart-app op je smartphone gegevens over de afgelegde weg, over de luchthavens die je hebt aangedaan en de tijd die je in het betreffende land hebt doorgebracht. De fabrikant geeft bovendien aan dat je de locatie van de koffer via de app of een browser op een kaart kunt zien – erg handig voor als je hem kwijtraakt. Anders dan je zou denken gebruikt hij geen mobiele netwerkverbinding om zijn positie door te seinen  – dat zou ook veel meer accucapaciteit vergen – maar het zogenaamde Bluesmart Network. Dat bestaat bij nadere beschouwing uit andere Bluesmart-bezitters waarvan de smartphones de locatie van het koffer doorgeven. De fabrikant belooft volmondig dat men ooit werelddekking zal hebben: “As the network grows, we will cover the whole planet” Een Bluesmart-koffer kost 319 dollar.

Meer over

Bluetooth

Deel dit artikel

Lees ook

Ransomware Deadbolt is terug – onmiddellijk NAS updaten noodzakelijk

Fabrikant QNAP waarschuwt voor nieuwe aanvallen met ransomware Deadbolt. Admins moeten beschikbare updates voor hun NAS snel installeren.

Alles over dedicated hosting!

Dit artikel gaat over dedicated hosting. We leggen uit wat dat is en wanneer dat een goede oplossing is. Maar welke alternatieven bestaan er?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er