Kinect begrijpt HTML5 en JavaScript

Redactie
0

Met versie 1.8 van de Kinect for Windows SDK is het nu ook mogelijk om websites met HTML5 en JavaScript aan te spreken en bewegingen aan te sturen. Aan de hand van de hiervoor bedoelde demo-toepassing wordt duidelijk hoe programmeurs van deze webtechnologie gebruik kunnen maken voor het ontwikkelen van Kinect-interfaces. Hiermee wordt het makkelijker om Kinect for Windows in bestaande programma’s te integreren.

Met de Software Development Kit moeten ontwikkelaars makkelijker de gegevens van talloze sensors van de dieptecamera in eigen Windows-programma’s kunnen integreren. Het is minder gericht op programma’s voor normale desktop-pc’s, maar veel meer bedoeld voor aanraakloze bediening van software op bijvoorbeeld grote displays. Te denken valt daarbij aan toepassingen als tentoonstellingen, operatiekamers of interactieve etalages.

Met de nieuwe Background Removal API is de achtergrond achter de actieve gebruiker te verwijderen, zodat die door een artistieke achtergrond kan worden vervangen. De hieraan gelieerde Green Screen-methode was de afgelopen maanden blijkbaar een van de grootste wensen van de gebruikers en wordt bijvoorbeeld toegepast in reclame, bij Augmented Reality-games en op televisie (bij weersberichten).

De nieuwe Kinect Fusion API scant de kleur van een scène met diepte-informatie, zodat die de kleur van het object samen met de driedimensionale modellen kan analyseren. De API maakt op basis van de scan een patroon voor het polygoonnetwerk om 3D-objecten te modelleren. Deze functie biedt een 3D-model van een scan dat overeenkomt met het origineel – inclusief de kleurwaarden die bijvoorbeeld 3D-kleurenprint of 3D-games en CAD-toepassingen worden gebruikt.

Volgens Microsoft zijn de vorige versies van de Software Development Kit meer dan 700.000 keer gedownload.

Deel dit artikel

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er