Amazon komt met nieuwe waterdichte Kindle Paperwhite

Alieke van Sommeren
0

Kindle Paperwhite

Amazon heeft een nieuwe waterdichte Kindle Paperwhite-e-reader aangekondigd. Deze nieuwe Kindle is iets meer dan 8 mm dun en weegt slechts 182 gram.

Om het mogelijk te maken om de Kindle op het strand, in bad of aan het zwembad te gebruiken is de e-reader waterdicht volgens IPX8.  Dit houdt in dat hij een uur lang twee meter onder water aan kan.

De nieuwe Paperwhite heeft voor het eerst ondersteuning voor audioboeken via de shop van Audible. Om ze te kunnen beluisteren zit er bluetooth ingebouwd voor een koptelefoon of speakerset. Ook is het homescreen verbeterd waardoor je bijvoorbeeld leessuggesties en tips krijgt voorgschoteld. Qua opslagruimte heb je de keuze uit 8 GB of een flinke 32 GB. Plek genoeg dus voor je comics, (audio)broeken, kranten en tijdschriften.

Kindle Paperwhite kopen

De prijs wordt 120 euro voor het 8GB-model en 150 euro voor de versie met 32GB. Voor 4G en 32 GB opslag moet 230 euro worden neergelegd . De nieuwe Kindle is via de Duitse Amazon-site verkrijgbaar vanaf 7 november. Let op: via die route bestellen biedt geen levering naar Nederland. Hopelijk verschijnt de Kindle ook snel op de Nederlandse Amazon-site.

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: in 360 graden bewonderen

Airpano.com toont een uitgebreide collectie van allerlei (vrijwel altijd bloedmooie) 360graden-shots van locaties op deze planeet, die met aardig wat ...

Robuuste Garmin smartwatch met kill-switch

Garmin heeft de tactix Delta aangekondigd, een multisport GPS-smartwatch die voldoet aan militaire normen. De smartwatch heeft bovendien een stealth-m...

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er