Amazon komt met nieuwe waterdichte Kindle Paperwhite

Alieke van Sommeren
0

Kindle Paperwhite

Amazon heeft een nieuwe waterdichte Kindle Paperwhite-e-reader aangekondigd. Deze nieuwe Kindle is iets meer dan 8 mm dun en weegt slechts 182 gram.

Om het mogelijk te maken om de Kindle op het strand, in bad of aan het zwembad te gebruiken is de e-reader waterdicht volgens IPX8.  Dit houdt in dat hij een uur lang twee meter onder water aan kan.

De nieuwe Paperwhite heeft voor het eerst ondersteuning voor audioboeken via de shop van Audible. Om ze te kunnen beluisteren zit er bluetooth ingebouwd voor een koptelefoon of speakerset. Ook is het homescreen verbeterd waardoor je bijvoorbeeld leessuggesties en tips krijgt voorgschoteld. Qua opslagruimte heb je de keuze uit 8 GB of een flinke 32 GB. Plek genoeg dus voor je comics, (audio)broeken, kranten en tijdschriften.

Kindle Paperwhite kopen

De prijs wordt 120 euro voor het 8GB-model en 150 euro voor de versie met 32GB. Voor 4G en 32 GB opslag moet 230 euro worden neergelegd . De nieuwe Kindle is via de Duitse Amazon-site verkrijgbaar vanaf 7 november. Let op: via die route bestellen biedt geen levering naar Nederland. Hopelijk verschijnt de Kindle ook snel op de Nederlandse Amazon-site.

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

Microsoft Teams update met meer dan 50 nieuwe functies

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Microsoft Teams update voor de zakelijke klanten. Deze nieuwe update brengt niet alleen extra f...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er