Keurmerk Refurbished steeds breder ingevoerd

Redactie
0

Bij de aanschaf van een tweedehands smartphone weet je niet zeker wat de staat van het toestel is. Om de onzekerheid bij kopers weg te nemen is het Keurmerk Refurbished ingevoerd. Steeds meer bedrijven sluiten zich bij dat keurmerk aan.

FixjeiPhone, de grootste iPhone-reparatiesite van Nederland, heeft sinds kort het Keurmerk Refurbished. Dat betekent dat de refurbished iPhones die ze aanbieden, voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je er als consument dus geen kat in de zak koopt.

iPhone refurbished keurmerk smartphone tweedehands FixjeiPhone

FixjeiPhone Keurmerk Refurbished

Koop je een iPhone bij winkels die het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland dragen, dan heeft dat wat voordelen. Zo worden de refurbished iPhones op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Bovendien heb je twee jaar garantie op je iPhone. ‘In onze missie vinden wij het belangrijk dat duurzame alternatieven op repareren, zoals refurbished iPhones net als onderdelen, aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen’, zegt Ricardo Groothedde, mede-eigenaar FixjeiPhone.

Dit zijn de eisen waaraan een bedrijf met dit keurmerk moet voldoen:

  • Kwaliteit gegarandeerd: iPhones ondergaan een soort APK-keuring waarbij het toestel op vijftig punten gecontroleerd wordt.
  • Recht op garantie: als consument heb je recht op twee jaar garantie op je aankoop, ook op toebehoren als de oplader.
  • Uniforme cosmetische gradaties: het begrip ‘Zo goed als nieuw’ is in de praktijk nogal rekbaar. Bij bedrijven die het Keurmerk Refurbished hebben, is het glashelder.
  • Professioneel bedrijf: het refurbishen moet een kernactiviteit zijn en er moet jaarlijks ten minste 2 miljoen euro mee worden omgezet.
  • Financieel gezond: bedrijven moeten financieel gezond zijn. De solvabiliteit, vermogenspositie, omzet/resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten worden daarom goed onder de loep genomen.

Het keurmerk refurbished bestaat sinds vorig jaar en er zijn steeds meer bedrijven die het label mogen dragen. Op dit moment zijn dat naast FixjeiPhone ook Leapp, Forza, Renewd, IUsed en Swoop. Naar verwachting zullen er nog meer bedrijven volgen.

Het Keurmerk Refurbished is in eerste instantie alleen voor iPhones ingevoerd, omdat die markt het grootst is. Later wordt mogelijk andere apparatuur toegevoegd, zoals iPads, MacBooks en Android-toestellen.

Bron: FixjeiPhone

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er